espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Τετάρτη 08 Μαρτίου 2023

Αποτελεσματικοί Tρόποι Διαχείρισης Άγχους: Συμβουλές και Συμπληρώματα κατά του Στρες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. Τι είναι το άγχος;

2. 5 Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το άγχος

3. Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα συμπληρώματα κατά του στρες;

Το άγχος είναι μια κοινή εμπειρία που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και αποτελεί ένα όλο και συχνότερο σύμπτωμα των γρήγορων ρυθμών ζωής. Είτε προέρχεται από πίεση που σχετίζεται με την εργασία, οικονομικές ανησυχίες ή προσωπικά ζητήματα, το άγχος μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην ψυχική και όσο και σωματική μας υγεία. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν τρόποι διαχείρισης του και σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψουμε μερικά αποτελεσματικά tips και συμβουλές για την διαχείριση του αλλά θα μάθουμε και για τα συμπληρώματα κατά του στρες που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Τι είναι το άγχος;

Το άγχος είναι η απάντηση του σώματος σε μια αντιληπτή απειλή ή πρόκληση. Όταν νιώθεις άγχος, το σώμα απελευθερώνει ορμόνες όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη, οι οποίες πυροδοτούν την απόκριση μάχης ή φυγής. Αυτή η απόκριση μπορεί να προκαλέσει σωματικά συμπτώματα όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό, γρήγορη αναπνοή και μυϊκή ένταση.

Ενώ το άγχος είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής, το παρατεταμένο ή χρόνιο στρες μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία. Το χρόνιο στρες έχει συνδεθεί με μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως άγχος, κατάθλιψη, καρδιακές παθήσεις και πεπτικά προβλήματα.

5 Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις το άγχος

1. Ασκήσου τακτικά: Η άσκηση βοηθά στη μείωση των ορμονών του στρες και απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες είναι φυσικοί ενισχυτές της διάθεσης. Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να βελτιώσει τον ύπνο σας και τη συνολική αίσθηση ευεξίας.

2. Κάνε Διαλογισμό: Ο διαλογισμός ενσυνειδητότητας μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις μεγαλύτερη επίγνωση των σκέψεων και των συναισθημάτων σου και να μάθεις πώς να τα διαχειρίζεσαι πιο αποτελεσματικά. Αυτή η τεχνική έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα στρες και άγχους.

3. Κοιμήσου αρκετά: Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα άγχους και να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας. Βεβαιώσου ότι κάνεις ξεκουράζεσαι τηρώντας ένα κανονικό πρόγραμμα ύπνου και αποφεύγοντας διεγερτικά όπως η καφεΐνη πριν τον ύπνο.

4. Συνδέσου με άλλους: Η κοινωνική υποστήριξη μειώνει το στρες. Το να περνάς χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, να επικοινωνείς με φίλους ή να συμμετέχεις σε ομάδες βελτιώνει τη διάθεσή σου και να μειώνει το άγχος.

5. Δοκίμασε τεχνικές χαλάρωσης: Τεχνικές χαλάρωσης όπως η βαθιά αναπνοή, η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση και η γιόγκα προωθούν την αίσθηση ηρεμίας και μειώνουν τα επίπεδα άγχους.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα συμπληρώματα κατά του στρες;

Ashwagandha: Το Ashwagandha είναι ένα βότανο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων του στρες καθώς ρυθμίζει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Διατίθεται σε μορφή κάψουλας και μπορεί να λαμβάνεται καθημερινά.

HEALTH AID Ashwagandha Root Extract 60 veg.tabs

Μαγνήσιο: Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για πολλές σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης των μυών και του νευρικού συστήματος. Μπορεί να ληφθεί σε μορφή συμπληρώματος και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση των επιπέδων στρες.

SOLGAR MAGNESIUM CITRATE 200mg

Σύμπλεγμα βιταμινών Β: Οι βιταμίνες Β διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών που ρυθμίζουν τα επίπεδα διάθεσης και στρες. Ένα συμπλήρωμα συμπλέγματος Β μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη του νευρικού συστήματος και στην αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων.

EVIOL B-Complex 60 κάψουλες.

L-θεανίνη: Η L-θεανίνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται στο πράσινο τσάι και έχει αποδειχθεί ότι προάγει τη χαλάρωση και μειώνει τα επίπεδα στρες. Διατίθεται σε μορφή συμπληρώματος και μπορεί να λαμβάνεται καθημερινά.

LAMBERTS L-Theanine 200mg Fast Release.

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και ένταξε τες στην καθημερινή σου ρουτίνα, για να απολαύσεις μια πιο χαρούμενη και πιο υγιεινή ζωή, απαλλαγμένη από στρες και άγχος.

Ανακάλυψε όλα τα Συμπληρώματα ενάντια στο Άγχος στο Healthcorner.gr!

share article