espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Τριχόπτωση: Συμβουλές, Σαμπουάν, Λοσιόν & Συμπληρώματα Διατροφής για την καταπολέμηση της

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. Τι προκαλεί την τριχόπτωση;

2. Πως αντιμετωπίζεται η τριχόπτωση;

3. Γενικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών

Η απώλεια μαλλιών αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Είτε πρόκειται για οξεία τριχόπτωση, δηλαδή υπερβολική απώλεια μαλλιών, είτε για αλωπεκία, μειωμένη ανάπτυξη μαλλιών στην κεφαλή, σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο που μπορεί να σου συμβεί. Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετοί και διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης της, από συμπληρώματα και σαμπουάν μέχρι γενικές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Πάμε όμως να δούμε πρώτα τι την προκαλεί.

Τι προκαλεί την τριχόπτωση;

Η τριχόπτωση μπορεί να προκληθεί από ποικίλους παράγοντες, γενετικούς αλλά και περιβαλλοντικούς.

  • Γενετικοί παράγοντες είναι μια κοινή αιτία της τριχόπτωσης, καθώς συχνά κληρονομείται.
  • Οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών, ιδιαίτερα σε γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση ή την εγκυμοσύνη.
  • Ιατρικές καταστάσεις όπως προβλήματα με τον θυρεοειδή και αυτοάνοσα νοσήματα είναι επίσης πιθανόν να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών.
  • Το άγχος είναι ένας ακόμη ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

Πως αντιμετωπίζεται η τριχόπτωση;

Υπάρχουν πολλά σαμπουάν, λοσιόν, αφροί αλλά και συμπληρώματα διαθέσιμα στην αγορά που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση και την πρόληψη της τριχόπτωσης. Τα προϊόντα αυτά λειτουργούν θρέφοντας τους θύλακες της τρίχας και προάγοντας την ανάπτυξη των μαλλιών.

Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά σε αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνουν βιοτίνη, ψευδάργυρο, βιταμίνη D, L-κυστίνη.

PRIORIN Συμπλήρωμα Διατροφής για την Υγεία των Μαλλιών & ΔΩΡΟ Σαμπουάν Θρέψης για Λιπαρά Μαλλιά. Η σύνθεση του Συμπληρώματος σε βιοτίνη, L-Κυστίνη, Εκχύλισμα Κεχριού και Βιταμίνη Β5 τροφοδοτεί τη ρίζα της τρίχας και διατηρεί τα μαλλιά σας υγιή. Το φυτικό εκχύλισμα μελίνης και η Προβιταμίνη Β5 που περιέχει το Σαμπουάν θρέφουν τη ρίζα και προσφέρουν διαρκή ενυδάτωση.

SEBAMED Anti-Hairloss Intensive Foam. Μειώνει την κληρονομική τριχόπτωση, ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών και δυναμώνει τη δομή τους. Η σύνθεσή του με το αναζωογονητικό σύμπλεγμα Redensyl, NHE και Καφεΐνη, ενεργοποιεί τις ρίζες των μαλλιών, παρέχοντάς τους θεπτικά συστατικά και οξυγόνο.

DUCRAY Creastim Anti-hair Loss Lotion. Περιέχει Κρεατίνη, Τετραπεπτίδιο και Β6 βιταμίνες που επαναφέρουν την πυκνότητα, δίνουν δύναμη και ζωντάνια στα μαλλιά και μειώνουν την τριχόπτωση επιταχύνουν την ανάπτυξη μαλλιών. Ιδανικό και για νέες μητέρες.

CADUCREX Serious Hair Loss Woman. Η πρώτη αγωγη διαδερμικής τεχνολογίας για γυναίκες σε φιαλίδια για την αντιμετώπιση των προχωρημένων σταδίων τριχόπτωσης.Ειδικά σχεδιασμένη σύνθεση για την αντιμετώπιση των αρχικών σταδίων τριχόπτωσης που έχουν κάνει πρόσφατα την εμφάνιση τους με σποραδική απώλεια τριχών.

Γενικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών

1. Το στρες μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, επομένως είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους διαχείρισης του στρες, όπως μέσω της άσκησης ή του διαλογισμού.

2. Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής που είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών.

3. Απέφυγε σκληρές χημικές ουσίες και θειικά άλατα, καθώς αυτά μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, αλλά και το έντονο βούρτσισμα και styling στα μαλλιά.

4. Αναζήτησε επαγγελματική υποστήριξη στην περίπτωση που χρειάζεται.

Συμπερασματικά, η τριχόπτωση μπορεί να είναι ένα δύσκολο ζήτημα που αντιμετωπίζεις, αλλά υπάρχουν πολλά προϊόντα και συμπληρώματα διαθέσιμα που μπορούν να βοηθήσουν. Επιπλέον, ακολουθώντας γενικές συμβουλές όπως η καλή περιποίηση των μαλλιών, η υγιεινή διατροφή και η διαχείριση των επιπέδων άγχους, μπορείς να ελέγξεις την απώλεια των μαλλιών σου. Θυμήσου, η τριχόπτωση δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι και με τη σωστή προσέγγιση, μπορείς να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι καλύτερα!

Ανακάλυψε όλα τα προϊόντα ενάντια στην Τριχόπτωση στο Healthcorner.gr!

share article