espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ο απόλυτος οδηγός για την προστασία από τα κουνούπια: Απαραίτητες συμβουλές για μικρούς και μεγάλους!

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο αυξάνεται η παρουσία των ενοχλητικών κουνουπιών. Αυτά τα μικροσκοπικά παράσιτα μπορούν γρήγορα να μετατρέψουν μια ευχάριστη υπαίθρια εμπειρία σε εφιάλτη με φαγούρα. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες μέθοδοι προστασίας από τα κουνούπια που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα χωρίς τσιμπήματα.

Από απωθητικά έως προληπτικά μέτρα, το Health Corner σας προσφέρει μια σειρά προϊόντων που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε την ύπαιθρο και όχι μόνο χωρίς την ενόχληση των κουνουπιών.

Ας εξερευνήσουμε μερικές αποτελεσματικές συμβουλές προστασίας από τα κουνούπια που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε άνετοι και προστατευμένοι.

Επιλέξτε το σωστό απωθητικό κουνουπιών: Τα απωθητικά κουνουπιών είναι απαραίτητα για τις υπαίθριες δραστηριότητες. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν DEET, πικαριδίνη ή έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού, καθώς είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικά στην απώθηση των κουνουπιών. Τo Health Corner προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από αντικουνουπικά σπρέι, λοσιόν και μαντηλάκια. Θυμηθείτε να διαβάσετε και να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες για σωστή και ασφαλή χρήση.

Φοράτε προστατευτικά ρούχα: Όταν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, φορώντας μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια και κάλτσες μπορεί να προσφέρει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Επιλέξτε ελαφριά και αναπνεύσιμα υφάσματα για να παραμείνετε δροσεροί ενώ κρατάτε μακριά τα κουνούπια. Επιπλέον, σκεφτείτε να επεξεργαστείτε τα ρούχα σας με περμεθρίνη, ένα απωθητικό κουνουπιών ειδικά σχεδιασμένο για υφάσματα.

Εξάλειψη των τόπων αναπαραγωγής κουνουπιών: Η πρόληψη είναι το κλειδί όσον αφορά τον έλεγχο των κουνουπιών. Τα κουνούπια αναπαράγονται σε λιμνάζοντα νερά, γι' αυτό φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν πηγές λιμνάζοντος νερού γύρω από το σπίτι σας, όπως λουτρά πουλιών, γλάστρες και φραγμένες υδρορροές. Αδειάζετε τακτικά και καθαρίζετε τα δοχεία που μαζεύουν νερό για να αποτρέψετε τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών.

Χρησιμοποιήστε κουνουπιέρες: Για πρόσθετη προστασία ενώ κοιμάστε ή χαλαρώνετε σε εξωτερικούς χώρους, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κουνουπιέρες. Αυτές οι σίτες με λεπτό πλέγμα μπορούν να κρεμαστούν πάνω από κρεβάτια, έπιπλα βεράντας ή ακόμα και χώρους κατασκήνωσης για να δημιουργήσουν ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και τα κουνούπια. Οι κουνουπιέρες παρέχουν ένα γαλήνιο περιβάλλον χωρίς τσιμπήματα για έναν καλό ύπνο ή υπαίθρια χαλάρωση.

Χρονομετρήστε τις υπαίθριες δραστηριότητές σας με σύνεση: Τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια την αυγή και το σούρουπο, επομένως ο σχεδιασμός των υπαίθριων δραστηριοτήτων σας ανάλογα μπορεί να ελαχιστοποιήσει την έκθεσή σας σε αυτά. Εάν είναι δυνατόν, προγραμματίστε τις εξόδους σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν η δραστηριότητα των κουνουπιών είναι συνήθως χαμηλότερη. Όταν βγαίνετε έξω κατά τις ώρες αιχμής των κουνουπιών, φροντίστε να εφαρμόσετε απωθητικό και να λάβετε πρόσθετα προστατευτικά μέτρα.

Σκεφτείτε τις φυσικές εναλλακτικές: Εάν προτιμάτε φυσικές εναλλακτικές υπάρχουν επίσης απωθητικά κουνουπιών που δεν περιέχουν συνθετικές χημικές ουσίες. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά όπως σιτρονέλλα, λεμονόχορτο ή έλαιο λεβάντας. Ενώ αυτά τα φυσικά απωθητικά μπορεί να παρέχουν κάποια προστασία, να έχετε κατά νου ότι η αποτελεσματικότητά τους μπορεί να ποικίλλει.

Θυμηθείτε, η προστασία από τα κουνούπια δεν είναι μόνο η πρόληψη των τσιμπημάτων. Είναι επίσης σημαντικό για την προστασία του εαυτού σας από ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια, όπως ο δάγκειος πυρετός, ο Ζίκα ή ο ιός του Δυτικού Νείλου. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές προστασίας από τα κουνούπια και χρησιμοποιώντας προϊόντα που είναι διαθέσιμα στο Health Corner, μπορείτε να απολαύσετε υπαίθριες δραστηριότητες με ηρεμία.

Μείνετε χωρίς τσιμπήματα αυτό το καλοκαίρι, ενσωματώνοντας αυτά τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια στη ρουτίνα σας. Με τα κατάλληλα απωθητικά, προστατευτική ενδυμασία και προληπτικές ενέργειες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον χωρίς κουνούπια που σας επιτρέπει να απολαύσετε πλήρως την υπέροχη ύπαιθρο.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα:

https://www.healthcorner.gr/el-gr/product/115195/proionta-farmakeio-diafora-ti-se-apasxolei--entomoapothhtika-antikounoupika/FREZYDERM-Crilen-Entom-ko-Galaktoma-125ml/

https://www.healthcorner.gr/el-gr/product/535971/proionta-farmakeio-diafora-ti-se-apasxolei--entomoapothhtika-antikounoupika/PHARMASEPT-Bite-Free-Insect-Lotion-Apothhtiko-Sprei-gia-Kounoupia-Sknipes-_-to-K/

https://www.healthcorner.gr/el-gr/product/484521/proionta-farmakeio-diafora-ti-se-apasxolei--entomoapothhtika-antikounoupika/CER-8-Cer-8-Junior-Economy-Pack-Antikounoupiko-Patch-Paidiko-48tmx/

https://www.healthcorner.gr/el-gr/product/492724/proionta-farmakeio-diafora-ti-se-apasxolei--entomoapothhtika-antikounoupika/UNI-PHARMA-Repel-Spray-Aosmo-Entomoapothhtiko-100ml/

https://www.healthcorner.gr/el-gr/product/548202/proionta-farmakeio-diafora-ti-se-apasxolei--entomoapothhtika-antikounoupika/AUTAN-Defense-Long-Protection-Entomoapothhtiko-Spray-100ml/

https://www.healthcorner.gr/el-gr/product/404545/proionta-farmakeio-diafora-ti-se-apasxolei--entomoapothhtika-antikounoupika/MENARINI-HELLAS-Menarini-Mo-Shield-Entomoapothhtiko-Vraxioli-1tmx-/

share article