espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

7 Συμβουλές για την Αντιγήραντική Προστασία: Διατήρησε μία Υγιή και Νεανική Επιδερμίδα!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • Τι είναι η αντιγηραντική περιποίηση του δέρματος;
  • 7 Συμβουλές κατά της αντιγήρανσης

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας περνάει από πολλές αλλαγές· χάνει την ελαστικότητά του, γίνεται πιο ξηρό και αναπτύσσει ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Παρόλο που δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη διαδικασία γήρανσης, μπορούμε να λάβουμε μέτρα για να την επιβραδύνουμε, αλλά και να διατηρήσουμε μία υγιή και νεανική επιδερμίδα. Εκεί έρχεται η αντιγηραντική περιποίηση του δέρματος. Παρακάτω θα εξερευνήσουμε τι είναι η αντιγηραντική περιποίηση του δέρματος και θα παρέχουμε συμβουλές για το πως να την εντάξεις στη ρουτίνα σου.

Τι είναι η αντιγηραντική περιποίηση του δέρματος;

Η αντιγηραντική περιποίηση της επιδερμίδας είναι μια συλλογή προϊόντων και πρακτικών που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης στο δέρμα. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν συνήθως συστατικά που βοηθούν στην ενυδάτωση, σύσφιξη και λείανση της επιδερμίδας, καθώς και συστατικά που προστατεύουν το δέρμα από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση.

7 Συμβουλές κατά της αντιγήρανσης

1. Ενυδατώσου Καθημερινά | Δες όλα τα προϊόντα εδώ

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας τείνει να γίνεται πιο ξηρό, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Για να το καταπολεμήσετε αυτό, είναι σημαντικό να ενυδατώνεστε καθημερινά. Ψάξτε για μια ενυδατική κρέμα που περιέχει συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος και στη σφράγιση των λεπτών γραμμών.

FREZYDERM Diamond Velvet Moisturizing Cream. Κρέμα ενισχυμένης ενεργητικής και παθητικής ενυδάτωσης του ώριμου/ ή και ταλαιπωρημένου δέρματος. Συνενώνοντας μοναδικές καινοτομίες επανόρθωσης, αποτελεί την ιδανική λύση για ενυδάτωση!

2. Προστάτευσε το δέρμα σου από τον ήλιο | Δες όλα τα προϊόντα εδώ

Οι ακτίνες UV από τον ήλιο μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα, οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση. Γι' αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμα και όταν έξω έχει συννεφιά. Αναζητήστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF τουλάχιστον 30.

VICHY Capital Soleil Anti-Ageing SPF50 . Αντηλιακή προστασία εμπλουτισμένη με αντιοξειδωτικά φυτικής προέλευσης για μια ολοκληρωμένη διόρθωση της φωτογήρανσης.

3. Ενσωμάτωσε τα ρετινοειδή στη ρουτίνα σου | Δες όλα τα προϊόντα εδώ

Τα ρετινοειδή είναι μια κατηγορία συστατικών που προέρχονται από τη βιταμίνη Α, η οποία έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Λειτουργούν αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών των κυττάρων στο δέρμα, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των σημαδιών γήρανσης. Ωστόσο, τα ρετινοειδή μπορεί να είναι ερεθιστικά για το δέρμα ορισμένων ανθρώπων, επομένως είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με χαμηλή συγκέντρωση και να αυξάνετε σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

LA ROCHE-POSAY Retinol B3 Serum Αντιρυτιδικό Συμπύκνωμα Ανάπλαση της Επιδερμίδας. Μοναδικό αναπλαστικό Serum με Ρετινόλη για δράση ενάντια στα βαθύτερα σημάδια της γήρανσης. Επιπλέον περιέχει Βιταμίνη Β3 και Γλυκερίνη για 24ωρη ενυδάτωση.

4. Κοιμήσου αρκετά

Ο επαρκής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία, αλλά είναι επίσης σημαντικός για να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό. Όταν κοιμόμαστε, το δέρμα μας μπαίνει σε λειτουργία επανόρθωσης, παράγοντας κολλαγόνο και ελαστίνη, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της σφριγηλής και ελαστικής επιδερμίδας.

5. Πιες νερό

Η κατανάλωση αρκετού νερού είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του δέρματος ενυδατωμένο και υγιές. Επιδιώξτε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα και προσπάθησε να αποφεύγεις την υπερβολική καφεΐνη και το αλκοόλ, καθώς αφυδατώνουν το δέρμα.

6. Χρησιμοποιήσε έναν αντιοξειδωτικό ορό | Δες όλα τα προϊόντα εδώ

Οι αντιοξειδωτικοί οροί μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από βλάβες που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες όπως η ρύπανση και οι ακτίνες UV. Ψάξτε ορούς που περιέχουν συστατικά όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε και φερουλικό οξύ, τα οποία έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

LA ROCHE-POSAY Pure Vitamin C10 Serum.

7. Κάνε τακτικά απολέπιση | Δες όλα τα προϊόντα εδώ

Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος, αποκαλύπτοντας ένα πιο λείο και λαμπερό δέρμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην το παρακάνεις, καθώς η υπερβολική απολέπιση μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και βλάβες. Στόχος είναι να κάνεις απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα με ένα απαλό απολεπιστικό.

FILORGA Scrub & Mask. Ενισχύει την απολέπιση & επανοξυγόνωση της επιδερμίδας για ενα μοναδικό αποτέλεσμα new skin effect.

Συμπερασματικά, η αντιγηραντική περιποίηση του δέρματος είναι απαραίτητη, ειδικά όσο μεγαλώνουμε. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείς να βοηθήσεις στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης και να διατηρήσεις το δέρμα σου στην καλύτερη εκδοχή του.

Δες όλα τα προϊόντα αντιγήρανσης στο Healthcorner.gr!

share article