" />
espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Slow Beauty: Ρουτίνα Περιποίησης Προσώπου για κάθε τύπο δέρματος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. Τύποι Δέρματος

2. Ρουτίνα Περιποίησης Προσώπου: Βήμα - Βήμα

2.1. Καθαρισμός

2.2. Τόνωση

2.3. Ενυδάτωση

2.4. Απολέπιση

2.5. Προστασία από τον Ήλιο

Ως το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, το δέρμα μας χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή για να διατηρήσει την υγεία και την ομορφιά του. Μια συνεπής ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης και να προστατεύσει το δέρμα από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ρύπανση και οι βλάβες από τον ήλιο. Αυτή είναι και η νέα φιλοσοφία του "Slow Beauty", η οποία γίνεται όλο και περισσότερο τάση στην βιομηχανία της ομορφιάς, αφού δίνει έμφαση μία  πιο ολιστική και βιώσιμη προσέγγιση σχετικά με τον τρόπο που φροντίζουμε τον εαυτό μας. Ο όρος “Slow Beauty” συχνά περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών και οργανικών συστατικών, την εξάσκηση της αυτοφροντίδας, αλλά και την επίγνωση του αντίκτυπου που έχουν τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε στο περιβάλλον. Αγκαλιάζοντας τις αρχές αυτές, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο υγιή, πιο βιώσιμη βιομηχανία ομορφιάς που τρέφει το σώμα μας και τον πλανήτη.

1. Τύποι Δέρματος

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι δέρματος, οι οποίοι απαιτούν διαφορετικές τεχνικές καθαρισμού αλλά και προϊόντα περιποίησης. Επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ τους και κατ' επέκταση πώς να καθαρίσετε και περιποιηθείτε σωστά τον καθένα.

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι τύποι δέρματος: λιπαρό, ξηρό, μικτό και ευαίσθητο.

Το λιπαρό δέρμα χαρακτηρίζεται από υπερπαραγωγή σμήγματος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ακμή και μαύρα στίγματα.

Το ξηρό δέρμα έχει έλλειψη λιπαρότητας και μπορεί να ξεφλουδίσει και να ερεθιστεί.

Το μεικτό δέρμα έχει τόσο λιπαρές όσο και ξηρές περιοχές, συχνά συγκεντρωμένες γύρω από τη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη και πηγούνι).

Το ευαίσθητο δέρμα ερεθίζεται εύκολα και μπορεί να εμφανίσει ερυθρότητα, κνησμό και ξηρότητα.

Αφού βρεις το τύπο του δικού σου δέρματος, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις τη δικής σου ρουτίνα περιποίησης , βασισμένη στο “Slow Beauty” και τη μακροπρόθεσμη υγεία της επιδερμίδας.

2. Ρουτίνα Περιποίησής Προσώπου 

2.1.Καθαρισμός | Δες τα όλα εδώ

Ο τακτικός καθαρισμός είναι το πρώτο βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Βοηθά να διατηρήσεις το δέρμα υγιές και λαμπερό, ενώ απομακρύνει τη λιπαρότητα και τις ακαθαρσίες που μπορεί να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε σπασίματα. Επέλεξε ένα απαλό καθαριστικό που ταιριάζει καλά με τον τύπο του δέρματός και χρησιμοποιήστε το δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ.

LA ROCHE-POSAY Effaclar Gel. Ζελ καθαρισμού ιδανικό για το λιπαρό με ατέλειες ευαίσθητο δέρμα. Η ειδικά σχεδιασμένη σύνθεσή του απομακρύνει το πλεονάζον σμήγμα και αφήνει την επιδερμίδα καθαρή και αναζωογονημένη.

APIVITA Cleansing Foam Aφρός καθαρισμού για πρόσωπο & μάτια με ελιά & λεβάντα. Πρακτικός κρεμώδης αφρός που καθαρίζει απαλά πρόσωπο και μάτια από ρύπους και μακιγιάζ χωρίς να ερεθίζει ή να αφυδατώνει την επιδερμίδα για την κανονική επιδερμίδα.

BIODERMA Sensibio Gel Moussant. Περιέχει σύμπλεγμα ενεργών συστατικών που ενισχύουν το όριο ανεκτικότητας όλων των τύπων ευαίσθητης επιδερμίδας.

2.2.Tόνωση | Δες τα όλα εδώ

Το τόνερ είναι ένα ουσιαστικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας και συχνά παραβλέπεται. Βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του δέρματός σας και το προετοιμάζει για τα επόμενα βήματα της ρουτίνας. Το τόνερ μπορεί επίσης να ενισχυσει την ενυδάτωση και απαλότητα του δέρματος. Αναζητήστε τονωτικά με συστατικά όπως αλόη βέρα, χαμομήλι ή ροδόνερο, που είναι ήπια και ηρεμιστικά.

LA ROCHE-POSAY Effaclar Στυπτική Λοσιόν Kαθαρισμού με μικροαπολεπιστική δράση που βοηθά στην αποσυμφόρηση των φραγμένων πόρων και στη μείωση του μεγέθους τους.

LIERAC Moisturizing Lotion - Ενυδατική Λοσιόν που αφαιρεί ίχνη μακιγιάζ και τους ρύπους, ενώ ενυδατώνει και λειαίνει την επιδερμίδα. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

APIVITA Tonic Lotion - Soothing & Moisturizing Face Toner - Λεβάντα & Μέλι. Καταπραϋντική τονωτική λοσιόν με λεβάντα και μέλι που ενυδατώνει την επιδερμίδα και την προετοιμάζει για να δεχθεί την βασική ρουτίνα περιποίησης (serum, κρέμα κτλ).

2.3. Ενυδάτωση | Δες τα όλα εδώ

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για να διατηρήσεις το δέρμα σου λαμπερό και υγιές. Επέλεξε μια ενυδατική κρέμα, κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σου, και χρησιμοποιήστε την καθημερινά, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της ξηρότητας και άλλων προβλημάτων του δέρματος που μπορεί να προκύψουν από την αφυδάτωση.

FILORGA Hydra-Filler Cream. Πλούσια υφή κρέμας ιδανική για το κανονικό και ξηρό τύπο δέρματος για πλήρη ενυδάτωση και διατήρηση της νεότητας.

LA ROCHE-POSAY Effaclar Isobiome Cream. Καταπραϋντική Ενυδατική Φροντίδα για το Ευαισθητοποιημένο Δέρμα υπό Φαρμακευτική Αγωγή

URIAGE Tolederm Light Cream. Aνάλαφρη κρέμα η οποία αμέσως καταπραΰνει, ενυδατώνει, προστατεύει και προσφέρει άνεση μακράς διάρκειας στο ευαίσθητο, αλλεργικό, δυσανεκτικό δέρμα.

2.4. Απολέπιση | Δες τα όλα εδώ

Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορεί να συσσωρευτούν στην επιφάνεια του δέρματός και να συμβάλουν στη θαμπάδα και την ανομοιόμορφη υφή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην το παρακάνεις. Κάνε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα με ένα απαλό scrub ή χημικό απολεπιστικό για να αποφύγεις να βλάψεις το δέρμα σου.

KORRES Ακτινίδιο Gel-Scrub απολέπισης με ακτινίδιο που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα χωρίς ερεθισμούς.

LA ROCHE-POSAY PHYSIOLOGICAL Ultra-Fine Srub. Καθαρίζει, καταπραΰνει και λειαίνει το ευαίσθητο δέρμα ενώ σέβεται τη φυσιολογική ισορροπία του.

APIVITA Face Scrub with Apricot - Ήπιας Απολέπισης με βερίκοκο κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

2.5. Προστασία από τον Ήλιο | Δες τα όλα εδώ

 Η βλάβη από τον ήλιο είναι η κύρια αιτία γήρανσης του δέρματος και μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες, λεπτές γραμμές και άλλα σημάδια πρόωρης γήρανσης. Προστατέψτε το δέρμα σου φορώντας αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες, και απέφυγε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

AVENE Αντηλιακό Προσώπου SPF50+ για το Ευαίσθητο Λιπαρό Δέρμα με Ατέλειες. Διαθέτει εξαιρετικά ελαφριά υφή, ματ τελείωμα & αποτελεσματική προστασία από τις αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου στην ακμή.

VICHY Capital Soleil SPF30 Mattifying Face Fluid Dry Touch SPF30 - Λεπτόρευστη Κρέμα Προσώπου για Ματ Αποτέλεσμα. Κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες με ανοιχτόχρωμη, μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα.

NUXE Sun Melting Cream High Protection SPF50 . Προσφέρει υψηλή προστασία την ακτινοβολία UVA/UVB, αντιγηραντική προστασία αλλά και λαμπερο μαύρισμα.

Να θυμάσαι ότι το κλειδί για το “Slow Beauty” είναι το να δίνεις προτεραιότητα στην πρόληψη και τη συντήρηση απ’ ότι στις γρήγορες διορθώσεις και προσωρινές λύσεις. Θρέφοντας το δέρμα από μέσα προς τα έξω και φροντίζοντας το με συνέπεια στην πάροδο του χρόνου, θα είσαι σε θέση να έχεις ομορφιά που διαρκεί και λαμπερό δέρμα!

share article