espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Tips για την άμεση ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα

Tips για την άμεση ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα

Όλοι στη μέχρι τώρα ζωή μας έχουμε ταλαιπωρηθεί έστω και μια φορά από τη δυσκοιλιότητα. Η δυσκοιλιότητα επηρεάζει καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως όλων των ηλικιών, καθώς αποτελεί συχνό φαινόμενο. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και το άγχος κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται από τη δυσκοιλιότητα. 

Ποια είναι τα αίτια της δυσκοιλιότητας;

Τα αίτια της δυσκοιλιότητας ποικίλουν και δεν μπορούν να αποδοθούν κάπου συγκεκριμένα. Η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκληθεί από ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων, κακή διατροφή που δεν εμπεριέχει υγρά και φυτικές ίνες, καθώς και έλλειψη σωματικής άσκησης. Η σωματική άσκηση είναι πολύ σημαντική, καθώς βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εντέρου. Το στρες, η θλίψη κι άλλα δυσάρεστα συναισθήματα προκαλούν δυσκοιλιότητα. 
Κάθε οργανισμός διαφέρει, καθώς και η συχνότητα επίσκεψης στην τουαλέτα. Καθένας μας έχει τη δική του συχνότητα επίσκεψης στην τουαλέτα διότι κάθε οργανισμός διαφέρει. Η φυσιολογική συχνότητα επισκεψιμότητας στην τουαλέτα είναι 3 φορές την εβδομάδα. 

Πως καταλαβαίνω ότι πάσχω από δυσκοιλιότητα; 

Τα σκληρά και λίγα κόπρανα αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα συμπτώματα, όπως και η δυσκολία αφόδευσης και ο πόνος. Η δυσκοιλιότητα επίσης προκαλεί φούσκωμα, αέρια και άλλες επιπλοκές όπως είναι οι αιμορροΐδες .

Πως μπορώ να αντιμετωπίσω τη δυσκοιλιότητα 

Τα υγρά, καθώς και το νερό βοηθούν στη διέγερση του πεπτικού συστήματος. Τα ζεστά ροφήματα, ειδικά το πρωί προκαλούν συσπάσεις στον εντερικό σωλήνα με αποτέλεσμα να εκτελείται ταχύτερα λειτουργία. Έρευνες έχουν δείξει πως ο καφές προκαλεί 60% ισχυρότερες συσπάσεις του εντέρου από το ζεστό νερό.
Συνδύασε τον καφέ σου με ένα πλούσιο σε φυτικές ίνες πρωινό όπως δημητριακά ολικής αλέσεως ή βρώμη. Έρευνα του 2016 επισημαίνει ότι το 77% των ανθρώπων με χρόνια δυσκοιλιότητα, είδαν βελτίωση όταν συμπεριέλαβαν στη διατροφή τους τις φυτικές ίνες. Επιπλέον άλλαξε τη στάση σου στην τουαλέτα. Οι σύγχρονες τουαλέτες, κάνουν δύσκολη την αφόδευση, καθώς τα γόνατα μας βρίσκονται σε γωνία 90 μοιρών. Τοποθέτησε κάποιο μικρό υπόβαθρο πατώντας πάνω σε αυτό, φροντίζοντας τα γόνατά σου να βρίσκονται πιο κοντά στον κορμό σου, αλλάζοντας έτσι τις χωρικές σχέσεις των εντέρων με αποτέλεσμα να χαλαρώνουν οι μύες και να διευκολύνεται η κένωση. 

Ο φυσικός τρόπος για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας είναι ο καλύτερος, παρόλαυτα υπάρχει και η επιλογή χρήσης διαφόρων φαρμακευτικών βοηθημάτων.
Ανακάλυψε την πληθώρα των φαρμακευτικών βοηθημάτων στο https://www.healthcorner.gr/el-gr/ και ανακουφίσου από τη δυσκοιλιότητα! 

share article

Προτεινόμενα Προϊόντα

/Images/Products/Normal/190000/190625.jpg
DULCOSOFT

DulcoSoft - Πόσιμο διάλυμα (250ml)

€6.34
Λεπτομερειες
€6.34