espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017

Τα Φυσικά Συστατικά Είναι Ασφαλή για την Ευαίσθητη Επιδερμίδα;

Τα απολύτως φυσικά καλλυντικά αποτελούν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο καυτά θέματα συζήτησης στον κόσμο της ομορφιάς.

Όμως τελικά είναι όντως τόσο απλά τα πράγματα, σαν να λέμε «φυσικό=καλό» και «συνθετικό=κακό» -ιδίως σε ό,τι αφορά την ευαίσθητη επιδερμίδα; Ώρα να ξεχωρίσουμε τους μύθους από την πραγματικότητα!


Φυσικά καλλυντικά – το ιερό δισκοπότηρο στην περιποίηση της ευαίσθητης επιδερμίδας;

Στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης, οι ανησυχίες είναι πιο έντονες από ποτέ σε ό,τι αφορά στα συστατικά που βάζουμε στην επιδερμίδα σας –για να μην μιλήσουμε για την προέλευσή τους. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιποίηση της επιδερμίδας είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιος ντόρος με τα απολύτως φυσικά προϊόντα. Ωστόσο, είναι πράγματι η απάντηση σε όλα τα προβλήματα της ευαίσθητης επιδερμίδας;

Δεν αντιλέγει κανείς ότι οι συνθέσεις που βασίζονται σε φυσικά συστατικά είναι υπέροχα νέα για την ευαίσθητη επιδερμίδα, όμως μην κάνετε το λάθος να υποθέσετε ότι όλα τα προϊόντα με συνθέσεις αποκλειστικά φυσικής προέλευσης είναι καλά για την επιδερμίδα σας. Ακριβώς όπως τα πικάντικα τρόφιμα ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμούς ή μικροφλεγμονές στην ευαίσθητη επιδερμίδα, υπάρχει ο κίνδυνος ορισμένα αιθέρια έλαια να ερεθίσουν ή να δημιουργήσουν ερυθρότητα στην ευαίσθητη επιδερμίδα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η καψαϊκίνη, ένα εντελώς φυσικό συστατικό που όμως αποτελεί γνωστό ερεθιστικό παράγοντα και, μάλιστα, χρησιμοποιείται ως βάση σε πολλές δοκιμές προϊόντων για την ευαίσθητη επιδερμίδα. Το έλαιο τεϊόδεντρου, μολονότι καταπολεμά τις κηλίδες, είναι γνωστό ότι προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην ευαίσθητη επιδερμίδα. Παρ’ όλα αυτά , πολλά φυσικά συστατικά έχουν εξαιρετικές καταπραϋντικές ιδιότητες, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για την ευαίσθητη επιδερμίδα. Ένα από αυτά είναι το βούτυρο Καριτέ το οποίο προσφέρει εντατική ενυδάτωση και απαλότητα μακράς διάρκειας, καθώς και το ελαιόλαδο που θεωρείται αποτελεσματικότατο στον καθαρισμό και την αφαίρεση του μακιγιάζ.


Άρα, λοιπόν, τεχνητό σημαίνει απαραίτητα και κακό;

Είναι αυτονόητο ότι τα προϊόντα που περιέχουν αρωματικές ουσίες είναι οι συνήθεις ύποπτοι σε ό,τι αφορά στον ερεθισμό της ευαίσθητης επιδερμίδας, κατά κανόνα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αλκοόλη. Η περιεκτικότητα αυτή ενδέχεται να προκαλέσει ξηρότητα, στερώντας από την επιδερμίδα όλη την πολύτιμη υγρασία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα συνθετικά αρώματα θα «αναστατώσουν» την επιδερμίδα σας. Μόνο οι πιο ευαίσθητες επιδερμίδες πρέπει να αποφεύγουν προϊόντα με χρωστικές ή/και αρωματικές ουσίες. Επιπλέον, όλα τα προϊόντα της Vichy –είτε περιέχουν άρωμα είτε όχι– είναι υποαλλεργικά, καθώς αναπτύσσονται και ελέγχονται ώστε να είναι κατάλληλα και για την ευαίσθητη επιδερμίδα. 

Όταν διαβάζετε την ετικέτα των προϊόντων περιποίησής σας, προσπαθήστε να εξακριβώνετε περί ποιων ενεργών συστατικών πρόκειται. Τα συστατικά αυτά –φυσικά ή συνθετικά– είναι τα δομικά εκείνα στοιχεία που βοηθούν το προϊόν να επιτύχει τον στόχο του, είτε αυτός είναι η ενυδάτωση είτε η καταπράυνση ή η τελειοποίηση της επιδερμίδας. Μεταξύ των συνηθέστερων ενεργών συστατικών συγκαταλέγονται το σαλικυλικό οξύ, οι Βιταμίνες C και Ε, και η βαζελίνη. Τα αδρανή συστατικά περιλαμβάνουν συνήθως τις τεχνητές χρωστικές, τα συντηρητικά –όπως η αλκοόλη– και τις αρωματικές ουσίες. Προφανώς, τα υψηλά επίπεδα αδρανών συστατικών αφήνουν λιγότερο χώρο στη σύνθεση του προϊόντος για άλλα, καταλληλότερα συστατικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της επιδερμίδας. Σε ό,τι αφορά τα ενεργά συστατικά, η Aqualia Extrasensitive της Vichy εμπεριέχει Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy που καταπραΰνει την επιδερμίδα, καθώς και υαλουρονικό οξύ που κλειδώνει την υγρασία στην επιδερμίδα για ενυδάτωση μακράς διάρκειας –και σαν μπόνους, δεν περιέχει καθόλου parabens, συντηρητικά ή χρωστικές.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Η επιδερμίδα μπορεί να αντιδράσει άσχημα σε διάφορα συστατικά –φυσικά ή συνθετικά. Είναι λοιπόν σημαντικό να ελέγχετε ακριβώς τι περιέχει το πρόγραμμα περιποίησής σας, ώστε να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας όλα τα οφέλη που υπόσχονται τα προϊόντα σας to.


Πηγή: vichy.gr
Κείμενο: Η Συντακτική Ομάδα του Le Vichy Mag
share article