espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Ενίσχυση Μνήμης: Συμβουλές, Συμπληρώματα & Τips για Προετοιμασία στις Εξετάσεις

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. Φυσικοί Τρόποι Ενίσχυσης Μνήμης

2. Συμπληρώματα Διατροφής & Μνήμη

3. Άλλαξε Τρόπο Ζωής και Βελτίωσε τη Μνήμη

4. Μνήμη και Εξετάσεις

Η μνήμη είναι μια σημαντική λειτουργία για την καθημερινότητα μας, αφού μας βοηθά να μαθαίνουμε, να θυμόμαστε σημαντικά γεγονότα και να ανακαλούμε βασικές πληροφορίες. Η ενίσχυση της μνήμης μπορεί να ωφελήσει άτομα όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, από τους μαθητές που προετοιμάζονται για εξετάσεις έως ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, προλαμβάνοντας την εξασθένισης της!

Ακολουθούν μερικοί φυσικοί τρόποι, συμπληρώματα διατροφής και αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να βελτιώσουν και τονώσουν τη μνήμης μας!

1. Φυσικοί Τρόποι Ενίσχυσης Μνήμης

  • Ασκήσου: Η τακτική άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, ενισχύοντας την διανοητική λειτουργία.

  • Κοιμήσου καλά: Ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την εδραίωση και τη διατήρηση των αναμνήσεων.

  • Πλούσια Διατροφή: Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και υγιή λίπη τονώνει τη μνήμη και τη συνολική υγεία του εγκεφάλου.

  • Κάνε Διαλογισμό: Η εξάσκηση της επίγνωσης και του διαλογισμού μειώνει το άγχος και τα επίπεδα στρες που διαταράσσουν τη λειτουργία της μνήμης.

2. Συμπληρώματα Διατροφής & Μνήμη

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Τα ωμέγα-3 που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο και σε ορισμένα είδη θαλασσινών, είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου και της μνήμης.


MOLLER'S Forte Omega-3 150caps

Βιταμίνη Β12: Τα χαμηλά επίπεδα αυτής της βιταμίνης έχουν συνδεθεί με γνωστική εξασθένηση. Η συμπλήρωσης της διατροφής με Β12 θα βελτιώσει τη λειτουργία της μνήμης, ειδικά σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

SOLGAR B-50 COMPLEX veg.caps 100s

Gingko Biloba: Αυτό το φυτικό συμπλήρωμα έχει αποδειχθεί από μελέτες ότι τονώνει τη λειτουργία της μνήμης. Συγκεκριμένα διαθέτει πολλούς μηχανισμούς δράσης, οι γνωστότερες των οποίων είναι η ιδιότητά του να διατηρεί την περιφερική κυκλοφορία του αίματος στα άκρα (χέρια και πόδια) και η συμβολή του στην διατήρηση της βραχυπρόθεσμης μνήμης.

LAMBERTS Gingko Biloba Extract 6000mg 180tabs

Ακετυλο-L-καρνιτίνη: Συμπλήρωμα αμινοξέος που αποδεδειγμένα ενισχύει τη λειτουργία της μνήμης σε άτομα με ήπια γνωστική εξασθένηση.

TONOTIL Tonotil Plus Συμπλήρωμα Διατροφής με 4 Αμινοξέα B12 & Καρνιτίνη

EVIOL Brain Function 30 κάψουλες

3. Άλλαξε Τρόπο Ζωής και Βελτίωσε τη Μνήμη

  • Μείωσε το άγχος: Το χρόνιο στρες και άγχος προκαλεί διαταραχές μνήμης, επομένως είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους διαχείρισης του, όπως μέσω της σωματικής άσκησης, της ενσυνειδητότητας ή της θεραπείας.

  • Μείνε διανοητικά ενεργός: Η διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού συμμετέχοντας σε διανοητικά απαιτητικές εργασίες, όπως η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας ή η επίλυση γρίφων, παζλ, βοηθά στην αποτελεσματικότητα της μνήμης.

  • Κοινωνικοποιήσου: Η διατήρηση κοινωνικών συναναστροφών, όπως το να περνάς χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σου είναι ευεργετική συνήθεια, καθώς μειώνει τα επίπεδα στρες και την καταθλιπτική διάθεση, παράγοντες που σχετίζονται με τις διαταραχές της μνήμης.

  • Περιόρισε τη χρήση αλκοόλ: Η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις, καθώς διαταράσσει τις γνωστικές διανοητικές λειτουργίες, επομένως είναι σκόπιμος ο περιορισμός του.

4. Μνήμη και Εξετάσεις

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις συνήθως είναι μία αγχωτική διαδικασία. Υπάρχουν όμως αλλά αρκετές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμβάλλοντας θετικά και ενισχύοντας τη λειτουργία της μνήμης:

  • Τεχνικές μελέτης: Η χρήση καρτών flash, πρακτικών τεστ και άλλων ενεργών τεχνικών μελέτης επηρεάζουν θετικά την πρόσληψη των πληροφοριών και στη βελτίωση της ανάκλησης.

  • Δημιουργία συσχετισμών με πληροφορίες: Η σύνδεση νέων πληροφοριών με υπάρχουσες γνώσεις ή προσωπικές εμπειρίες μπορεί να ενισχύει τη διατήρηση της μνήμης.

  • Επανάληψη και χρονική απόσταση μεταξύ των περιόδων μελέτης: Η επανάληψη των πληροφοριών και η απόσταση μεταξύ των ωρών μελέτης μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της μνήμης και στην αποφυγή της λήθης.

  • Χρήση μνημονικών τεχνικών: Η δημιουργία βοηθημάτων μνήμης, όπως ακρωνύμια ή ομοιοκαταληξίες, ενισχύει την ανάκληση πληροφοριών.

  • Να κοιμάσαι καλά πριν από τις εξετάσεις: Ο αρκετός ύπνος πριν από τις εξετάσεις είναι απαραίτητος για την εμπέδωση των πληροφοριών και την καλύτερη απόδοση.

Συμπερασματικά, η μνήμη είναι μια ουσιαστική πτυχή της ζωής μας που μπορεί να βελτιωθεί με διάφορους τρόπους. Με την ενσωμάτωση και τον συνδυασμό των παραπάνω συμβουλών, μπορείς να ενισχύσεις τη μνήμης σου, ανεξάρτητα από παράγοντες όπως η ηλικία ή το επάγγελμα. Για τους μαθητές που προετοιμάζονται για εξετάσεις, η χρήση αυτών των τεχνικών θα βελτιώσει της ανάκλησης πληροφοριών, συμβάλλοντας στην καλύτερη απόδοση!

Ανακάλυψε όλα τα συμπληρώματα για Ενίσχυση & Τόνωση της Μνήμης στο Healthcorner.gr!

Tags

share article