espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019

Έχεις κρυώσει; Να πας στο γραφείο ή όχι;

 Τι κάνουμε όταν μας επισκέπτεται η γρίπη; Καθόμαστε σπίτι για να αναρρώσουμε ή σηκωνόμαστε με βαριά καρδιά από το κρεβάτι, κατευθυνόμενοι προς τη δουλειά; 

Σύμφωνα με έρευνα  η οποία πραγματοποιήθηκε από την Redshift Research 6 στους 10 εργαζόμενους συνεχίζουν να πηγαίνουν στο γραφείο, όταν υποφέρουν από  γρίπη. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι από αυτούς, το 40% το κάνουν επειδή "δεν νιώθουν καλά να μείνουν μακριά από τη δουλειά", και το 31% επειδή θεωρούν πως "κάτι τέτοιο κάνει καλή εντύπωση στον εργοδότη τους".
Από  την  άλλη πλευρά,  έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, στις HΠΑ  έδειξε  ότι οι ιοί μπορούν να εξαπλωθούν σε ένα χώρο εργασίας μέσα σε δύο έως τέσσερις ώρες!
Επίσης, σύμφωνα με την πρώτη έρευνα , 27% θεωρούν ότι το να πηγαίνουν στο γραφείο άρρωστοι είναι χειρότερο για τη συνολική παραγωγικότητα της επιχείρησης όπου εργάζονται. Επομένως, ένας άρρωστος  εργαζόμενος, κάνει άθελά του κακό σε όλη την ομάδα.
 
Έχετε εμφανίσει συμπτώματα και αποφασίζετε να πάτε γραφείο;

Αν λοιπόν, είστε από τους «τολμηρούς» και  παρά το γεγονός ότι  νιώθετε πως σας τριγυρίζει κάποια ίωση, απορρίπτεται την πιθανότητα να μην  πάτε στο γραφείο, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι τα εξής:
Να πλένετε συχνά τα χέρια σας (σύμφωνα  με έρευνες, όσοι πλένουν πάνω από 5 φορές τα χέρια τους, πηγαίνουν λιγότερες φορές στο γιατρό).  Επίσης, οι  ιοί της γρίπης και του κρυολογήματος μπορούν να επιβιώσουν αρκετές ώρες σε διάφορες επιφάνειες, όπως το τηλέφωνο, το πληκτρολόγιο του ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα παιχνίδια, οι χειρολαβές κλπ. Γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία να τα πλένετε συχνά  και να μην αγγίζετε με αυτά το πρόσωπό σας, γιατί αν ο ιός έχει κολλήσει στα δάχτυλά σας, τότε εύκολα μπορείτε να τον «εναποθέσετε» στην αναπνευστική σας οδό, αγγίζοντας είτε τη μύτη σας είτε το στόμα σας. 
Να κρατάτε μια απόσταση περίπου 50 εκατοστών όταν συζητάτε με άλλους, ώστε να αποφεύγετε τα σταγονίδια που μπορεί να σας μεταδώσουν ιούς.
Να αποφεύγετε τις πολλές χειραψίες.
Να ανοίγετε τακτικά κάποιο παράθυρο, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας.
Εάν ανήκετε σε εκείνους που έχουν κατανοήσει την αξία της πρόληψης του χειμωνιάτικου κρυολογήματος, τότε σίγουρα θα προτιμήσετε το φυτό Echinacea. Χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό φυτικό φάρμακο εδώ και αιώνες, καθώς φαίνεται πως ενισχύει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων.
Mην ξεχνάτε τέλος, πώς η πιο ευρέως γνωστή βιταμίνη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την πρόληψη των κρυολογημάτων είναι η βιταμίνη C. Μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα με καθημερινή λήψη βιταμίνης C είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν. Εάν είστε υγιής, οι καθημερινές σας ανάγκες υπολογίζονται στα 1.000mg της βιταμίνης κάθε ημέρα.

Έχετε εμφανίσει συμπτώματα και αναζητάτε λύση;

Εδώ και πολλά χρόνια η ανεύρεση ενός συστατικού που θα αντιμετωπίζει το χειμωνιάτικό κρυολόγημα αποτελεί πρόκληση για την ιατρική κοινότητα. Εάν και η λύση φάνταζε τόσο μακρινή, βρέθηκε τόσο κοντά στην Ελληνική φύση και είναι η ελιά. Πιο συγκεκριμένα, η φυσική δραστική του δέντρου που εμφανίζει αντιβακτηριακή, αντιική και ανοσο- ενισχυτική δράση συγκεντρώνεται στα φύλλα τις ελιάς. Το όνομα αυτής είναι ελαιοευρωπαΐνη και η δράση της συνοδεύεται από σύνολο αξιόπιστων επιστημονικών δεδομένων.
 
share article