espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Πέμπτη 03 Μαΐου 2018

Γιατί δεν χάνω κιλά, ενώ κάνω δίαιτα;

 Γιατί δεν χάνω κιλά, ενώ κάνω δίαιτα;

Δεν  είναι λίγες οι φορές που  κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς μας να χάσουμε κιλά παρατηρούμε ότι έχουμε μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα.  Με άλλα λόγια απέχουν  από τον προσωπικό μας στόχο ή το στόχο που έχουμε θέσει από κοινού με το διαιτολόγο μας.
Φυσικά,  θεωρούμε ως δεδομένο ότι δε λέμε ψέματα, όπως η Σούζυ, που και ψεύδεται και τρώει... Το αντίθετο μάλιστα, τηρούμε το διαιτολόγιό μας και έχουμε ξεκινήσει την προσπάθειά μας για τους σωστούς  λόγους  και έχοντας  θέσει ρεαλιστικούς στόχους.
Τι μπορεί να φταίει;  Ας δούμε μαζί τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις:
 
Λίγα γεύματα μέσα στην ημέρα 
Επιλέγουμε  να μην καταναλώνουμε κάποια γεύματα μέσα στην ημέρα με τη σκέψη ότι έτσι θα μειώσουμε την πρόσληψη των ημερήσιων θερμίδων. Ωστόσο, είναι αναγκαίο να καταναλώνουμε 4-5 γεύματα ημερησίως, για  να αυξάνονται οι καύσεις του οργανισμού μας  και ταυτόχρονα να πετυχαίνουμε ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας. Επίσης, με τα μικρά και συχνά γεύματα κρατάμε σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μας  και μειώνουμε την πιθανότητα εμφάνισης συμπτωμάτων βουλιμίας.
Θερμίδες και σωματική άσκηση
 Πολλές φορές  όταν ξεκινάμε  να γυμναζόμαστε  αρχίζουμε να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειαζόμαστε. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή νιώθουμε μεγαλύτερη πείνα μετά από τόσες καύσεις,  είτε επειδή επιβραβεύουμε  τον εαυτό μας  για  τον κόπο που έκανε. Δυστυχώς, όμως,  πολλές φορές αυτό δε γίνεται γρήγορα αντιληπτό  και έχουμε την αίσθηση ότι καταναλώνουμε τα ίδια όπως πριν ξεκινήσουμε  τη σωματική άσκηση. Στη πραγματικότητα, όμως, λαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες σε σχέση με αυτές που «καίμε» .
 
Λίγα κιλά
Αν θέλουμε να χάσουμε λίγα κιλά, για παράδειγμα 2-3 κιλά, μπορεί να δυσκολευτούμε περισσότερο από όταν πρέπει να χάσουμε  πάνω από 10 κιλά. Επίσης, εάν είμαστε ήδη αδύνατες, αλλά παρόλα αυτά θέλουμε να αδυνατίσουμε και άλλο, ίσως να είναι ανώφελο. Με άλλα λόγια, πιέζουμε το σώμα μας να αδυνατίσει παρόλο δεν το χρειάζεται.
 
Επαναλαμβανόμενες δίαιτες
Άλλος ένας σημαντικός λόγος που μπορεί ο οργανισμός  μας να έχει φτάσει τα όριά του είναι  οι συνεχείς και εξαντλητικές δίαιτες. Το σώμα έχει  δυστυχώς προσαρμοστεί στην ενεργειακή στέρηση  με αποτέλεσμα κάθε επόμενη δίαιτα  να καθίσταται πολύ πιο δύσκολη από την προηγούμενη, πιο αργή και με πιο αβέβαια αποτελέσματα.
 
 
 
 
Παίρνω συμπληρώματα και δε χάνω κιλά
Τα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά που στόχο έχουν να συμπληρώσουν  τη διατροφή μας, και παράλληλα, να μας προσφέρουν τις ευεργετικές ιδιότητές τους. Για παράδειγμα, παίρνουμε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία,  μέταλλα, ηλεκτρολύτες κ.ά. γιατί έχουμε κάποια έλλειψη την οποία θέλουμε να καλύψουμε. Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος, χρειαζόμαστε ένα προϊόν με ειδικά μελετημένη σύνθεση, ώστε να έχει ενεργή και αποτελεσματική δράση στο σώμα μας. 
Το Citruslim είναι ένα συμπλήρωμα  διατροφής που 10πλασιάζει τη λιπόλυση, βοηθά στη διαχείριση των λιπών και ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Η δράση του βασίζεται στο Sinetrol® Xpur έναν κλινικά μελετημένο συνδυασμό εκχυλισμάτων από 3 εσπεριδοειδή (Grapefruit, Blood orange, Sweet orange) και Guarana. Επίσης, η φόρμουλα ενισχύεται με VitaCholine® που αποδίδει καθαρή χολίνη ψευδάργυρο βιταμίνη Β6 και χρώμιο, συστατικά τα οποία συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού, στη διαχείριση των υδατανθράκων και των λιπιδίων, καθώς και στη διαχείριση των φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
 
 Πηγή : Επιστημονική Ομάδα της Power Health
 
 
 
share article