espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Δημιουργικά παιχνίδια για τη μαμά και το παιδί στο σπίτι

Είναι χαρούμενες στιγμές, είναι αξέχαστες εμπειρίες, είναι ο καλύτερος τρόπος να δεθεί η μαμά με το παιδί. Ναι, το παιχνίδι είναι όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα! Τόσα που θα χρειαζόμασταν τόμους για να σας αναλύσουμε! Και το καλύτερο είναι πως τα παιδιά το χαίρονται πάντα και παντού. Μπορεί οι τεράστιοι παιδότοποι, με τις περίτεχνες κατασκευές και τους ειδικούς παιδαγωγούς να είναι μία σούπερ επιλογή για το σαββατοκύριακο αλλά ποιος είπε πως δεν μπορεί να «γίνει παιχνίδι» και στο σπίτι; Όρεξη να ’χετε και φαντασία και θα «παίξουν» τα πιο τέλεια απογεύματα στο σαλόνι. Θυμηθείτε μόνο να βάλετε στο παιχνίδι και τη μάθηση. Γιατί, καλή η ψυχαγωγία αλλά χρειάζεται και να εξάψετε την περιέργεια του παιδιού, να ακονίσετε τη φαντασία του, να ωθήσετε το μωράκι σας να ανακαλύψει τον κόσμο. Μην ανησυχείτε, δεν θα είναι ούτε δύσκολο, ούτε βαρετό. Πάρ’τε ιδέες για τις πιο πρωτότυπες εκπαιδευτικές και fun ασχολίες για παιδιά και μωρά και το παιχνίδι θα γίνει… παιχνιδάκι.

Παιχνίδια για παιδιά

Ψάξε-ψάξε… το γράμμα να βρεις

Ξεδιπλώστε τις γνώσεις του παιδιού από το Α ως το Ω με ένα παιχνίδι «κλασική αξία» στη μάθηση. Πείτε δυνατά ένα γράμμα της αλφαβήτας και ζητήστε από το παιδί να ψάξει να βρει μέσα στο σπίτι αντικείμενα που αρχίζουν από αυτό το γράμμα. Μη βάλετε περιορισμούς. Ακόμα και τα πιο ευφάνταστα ευρήματα, είναι καλοδεχούμενα. «Τι αρχίζει από Π;» Η Πλάκα που έχει αυτό το παιχνίδι!

Μια φορά και… δύο καιρούς

Η φαντασία έχει όρια; Παραμύθια! Καλλιεργήστε τη σκέψη και την κριτική ικανότητα του παιδιού σας με ένα παιχνίδι που θα το βοηθήσει να «χτίσει» αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, όσο αναπτύσσεται. Ξεκινήστε να αφηγείστε ένα γνωστό παραμύθι, σταματήστε σε ένα κομβικό σημείο της πλοκής και ρωτήστε το παιδί πώς θα προτιμούσε να είναι η συνέχεια: για παράδειγμα, στο παραμύθι της Σταχτοπούτας όταν το ρολόι σημάνει 12 ρωτάμε το παιδί αν θέλει να γίνει η άμαξα κολοκύθα ή αν προτιμά να συμβεί κάτι άλλο.

Το σύννεφο έφερε βροχή

«Μαμά, πώς φτιάχνεται η βροχή;» Αν η ερώτηση αυτή σας φαίνεται γνώριμη, ήρθε η ώρα να την απαντήσετε στο παιδί σας με το πιο διασκεδαστικό και εύκολα κατανοητό πείραμα Φυσικής.

1. Σε ένα χαμηλό ποτήρι, αναμείξτε τρεις κουταλιές της σούπας νερό με 10 κουταλιές χρώμα ζαχαροπλαστικής (έντονο χρώμα, όπως κόκκινο, μπλε, πράσινο).

2. Παράλληλα, γεμίστε με νερό ένα άλλο ποτήρι (ψηλό αυτή τη φορά) Προσθέστε πάνω- πάνω αφρό ξυρίσματος σε πάχος 3-5 εκατοστά (όσο πιο παχύ είναι το στρώμα αφρού, τόσο πιο πολύ θα διαρκέσει το πείραμα) και εξηγήστε στο παιδί ότι ο αφρός υποτίθεται πως είναι το σύννεφο.

3. Με ένα κουτάλι λειάνετε τον αφρό για να είναι επίπεδος.

4. Τώρα, μεταφέρετε το χρωματιστό νερό από το χαμηλό ποτήρι στο ποτήρι με τον αφρό, ρίχνοντάς το σιγά-σιγά με ένα σταγονόμετρο (π.χ. αυτό που χρησιμοποιείτε για να δίνετε σιρόπι στο παιδί). Συνεχίστε να προσθέτετε σταγόνες μέχρι το χρωματιστό νερό να διαπεράσει το «σύννεφο» και να χρωματίσει το νερό.

Τι μας λέει λοιπόν το πείραμα; Το «σύννεφο-αφρός» κάποια στιγμή θα βαρύνει και δεν θα μπορεί να απορροφήσει άλλο το νερό. Κι έτσι έρχεται η βαρύτητα και τραβά το χρωματιστό νερό κάτω. Το ίδιο συμβαίνει και με την αληθινή βροχή. Όταν ένα σύννεφο (που αποτελείται από πολύ μικρά σταγονίδια νερού) συσσωρεύει πολλές σταγόνες, απελευθερώνει την επιπλέον υγρασία με τη μορφή βροχής.Σκέφτεστε πιο εύκολο τρόπο για να εκπαιδεύσετε τον μικρό σας μετεωρολόγο;

Παιχνίδια για μωρά

O… πολύ μικρός τυμπανιστής

Ποιος είπε ότι για να παίξεις ντραμς, χρειάζεσαι ντραμς; Η μαμά, έχει και άλλον τρόπο, πιο πρακτικό. Ανοίγει το ντουλάπι της κουζίνας, βγάζει μία κατσαρόλα, τη γυρίζει ανάποδα και αρχίζει να παίζει με δυο κουτάλια για μπαγκέτες. Μετά, βάζει την κατσαρόλα μπροστά στο μωρό της, του δίνει τα κουτάλια και του ζητά κάνει το ίδιο. Οι νέοι ήχοι θα το βοηθήσουν να συντονιστεί στο ρυθμό, να ενισχύσει την ακοή του και φυσικά… να βγάλει τον ροκ σταρ που κρύβει μέσα του!

Παίζουμε τα «μίλα»

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα άδειο ρολό τουαλέτας. Βάλτε το μπροστά στο στόμα σας και αρχίστε να μιλάτε παρατηρώντας τις αντιδράσεις του μωρού σας στην αλλαγή του ήχου της φωνής σας. Μετά, δώστε του το ρολό να δοκιμάσει και μόνο του να βγάλει ήχους με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο δρ. Leiderman «τα μωρά λατρεύουν να παίζουν με τη γλώσσα και αυτή η δραστηριότητα τους δίνει τη δυνατότητα να εξασκηθούν σε νέους ήχους. Εξάλλου, η γλώσσα είναι μίμηση ήχων. Οι άναρθρες κραυγές του μωρού γίνονται κανονικές λέξεις και αυτό από μόνο του έχει χιούμορ»

Βροχερή μπανιέρα

Η ώρα του μπάνιου είναι η καλύτερη στιγμή της μέρας για ένα μωρό -τόσο καλή που το γρήγορο τελείωμά της μπορεί να σημάνει «πόλεμο». Όμως ως πότε θα παίζετε τα παπάκια; Η μπανιέρα θέλει αυτοσχεδιασμό! Τρυπήστε τη βάση από ένα κεσεδάκι γιαούρτι, δώστε το στο μωράκι σας να το γεμίσει με νερό και η βροχή όχι μόνο θα το ξετρελάνει αλλά θα του μάθει και τι σημαίνει ψιχάλα όταν κάνει τις πρώτες του χειμερινές βόλτες.

Επιστρατεύστε χιούμορ, δημιουργικότητα και καλή διάθεση, ξεκινήστε εκπαιδευτικό παιχνίδι και το παιδί ή το μωρό σας θα play σε πελάγη ευτυχίας!

Πηγή: frezyderm.gr

Tags

share article

Προτεινόμενα Προϊόντα

/Images/Products/Normal/110000/115441.jpg
FREZYDERM

Sensitive Kid's Hair Styling Gel (100ml)

€5.52
Λεπτομερειες
€5.52
/Images/Products/Normal/110000/115435.jpg
FREZYDERM

Sensitive Kids Shampoo Boy (200ml)

€7.73
Λεπτομερειες
€7.73
/Images/Products/Normal/110000/115438.jpg
FREZYDERM

Sensitive Kid's Body Milk (200ml)

€10.88
Λεπτομερειες
€10.88
/Images/Products/Normal/110000/115436.jpg
FREZYDERM

Sensitive Kids Shampoo Girl (200ml)

€7.72
Λεπτομερειες
€7.72
/Images/Products/Normal/110000/115448.jpg
FREZYDERM

Intim Girl Sensitive Kids Foam (250ml)

€8.59
Λεπτομερειες
€8.59
/Images/Products/Normal/110000/115440.jpg
FREZYDERM

Sensitive Kids Magic Spray - Εύκολο Χτένισμα (150ml)

€6.91
Λεπτομερειες
€6.91