espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2018

Τρέχεις στο Μαραθώνιο; Συμπλήρωσε… την προσπάθεια σου με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά!

Ο Μαραθώνιος Αθήνας αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός παγκοσμίου κύρους και εμβέλειας με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο που θέλουν ζήσουν  αυτήν τη μοναδική εμπειρία.  Είναι ένας εξαιρετικά απαιτητικός αγώνας δρόμου μίας δύσκολης διαδρομής 42.195 μέτρων. Μία δοκιμασία που αναδεικνύει τη δύναμη της θέλησης και της ψυχής. Απαιτεί, όμως, σωστή προετοιμασία που συνδυάζει  προπόνηση και διατροφή. Οι ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία είναι ιδιαίτερα αυξημένες αυτήν την περίοδο, αφού παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας, αλλά και στην προστασία του οργανισμού από το οξειδωτικό στρες που δημιουργεί η έντονη άσκηση. Ας δούμε ποιες είναι οι ανάγκες και πώς τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να γίνουν σύμμαχοί σου!

 

Ανάγκη για ενέργεια

Βιταμίνες συμπλέγματος Β

Οι βιταμίνες Β είναι απαραίτητες καθώς συμβάλλουν στην αναδόμηση των μυών σε περίπτωση μικροτραυματισμών, στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού για την παραγωγή ενέργειας, ενώ βοηθούν στη σωστή απορρόφηση των αμινοξέων και την αναστολή των μυϊκών πόνων μετά την άσκηση.

 

Καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι γνωστή για τη διεγερτική της δράση. Έχει αποδειχθεί ότι 100 έως 200mg καφεΐνης πριν την προπόνηση ή τον αγώνα βελτιώνει την απόδοση, ανεβάζει τη διάθεση,  ενώ ενισχύει τη συγκέντρωση και ταυτόχρονα μειώνει την αντίληψη της προσπάθειας που καταβάλλεται κατά τη διάρκεια του αγώνα. Φυσικές πηγές καφεΐνης όπως το Guarana και το Yerba Matte, σε συνδυασμό με κλασική καφεΐνη μπορούν να δώσουν στον οργανισμό την ώθηση που χρειάζεται.

 

Σίδηρος

Οι μυϊκές δυνάμεις και η αθλητική απόδοση μπορούν να μειωθούν αν υπάρχει έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να βελτιώσει την αερόβια ικανότητα και τις αντοχές. Ειδικά σε δρομείς μεγάλων αποστάσεων υπάρχει αυξημένη καταστροφή ερυθρών αιμοσφαιρίων λόγω της εντατικής προσπάθειας, και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που ο σίδηρος είναι απαραίτητος.  

 

 

Ανάγκη για ενυδάτωση

Από τα πρώτα συμπτώματα που εκδηλώνονται από τη μη επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού είναι η κόπωση και η μυϊκή ατονία. Υπολογίζεται ότι για κάθε κιλό που χάνεται, αντιστοιχούν 3 ποτήρια νερό.  Η αφυδάτωση εμποδίζει τη σωματική λειτουργία δημιουργώντας ανισορροπία στους ηλεκτρολύτες, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας αφού συμβάλλουν στη ρύθμιση κατανομής του νερού στο σώμα, επηρεάζουν το pH του αίματος, ενώ συμβάλλουν στις μυϊκές συσπάσεις. Το νάτριο, το χλώριο, το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο αποτελούν τους πιο σημαντικούς. Η κατάλληλη διατροφή, η πρόσληψη υγρών και η λήψη ηλεκτρολυτών μέσω συμπληρωμάτων διατροφής αναπληρώνει τα χαμένα υγρά. Οι ανάγκες, όμως, σε συνθήκες όπως οι αγώνες δρόμου, είναι πολύ αυξημένες γι΄ αυτό συνιστάται η λήψη εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής με ηλεκτρολύτες εμπλουτισμένους με μικρή ποσότητα γλυκόζης, η οποία λειτουργεί ως καύσιμο στην παραγωγή ενέργειας. Ο συνδυασμός ηλεκτρολυτών και γλυκόζης όχι μόνο συμβάλει στην άμεση αναπλήρωση των υγρών που χάνονται, αλλά εφοδιάζει και τον οργανισμό με την ενέργεια που χρειάζεται για καλύτερες επιδόσεις.

 

Ανάγκη για στήριξη

Το μαγνήσιο αποτελεί ένα από τα μέταλλα που σχετίζονται άμεσα με τις αθλητικές επιδόσεις. Η έλλειψή του προκαλεί συμπτώματα όπως κράμπες, κόπωση αλλά και πτώση της καλής ψυχολογίας. Το πολύτιμο αυτό μέταλλο συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας αλλά και στη  συντονισμένη λειτουργία του μυϊκού συστήματος  το οποίο απορροφά και τα περισσότερα συστατικά κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα, αφού στηρίζει  κάθε κίνηση του σώματος.  Σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν γίνει,  η έντονη άσκηση αυξάνει την αποβολή του μαγνησίου από τον οργανισμό, γι’ αυτό οι απαιτήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες

 

Ανάγκη για αναδόμηση

Η αναδόμηση των μυών και η καλή λειτουργία του μεταβολισμού, αποτελούν εκτός των άλλων, δύο βασικές ιδιότητες που έχει ο ψευδάργυρος, ιδιαίτερα απαραίτητες στους δρομείς. Αν υπάρχει σε χαμηλά ποσοστά στον οργανισμό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των αντοχών και της μυϊκής δύναμης, ενώ περιορίζει την καρδιοαναπνευστική ικανότητα, συμπτώματα που λειτουργούν ανασταλτικά για την επίτευξη επιδόσεων.

                            

Ανάγκη για ολική επαναφορά

Οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η έντονη άσκηση που οδηγεί στη σωματική καταπόνηση προκαλούν οξειδωτικό στρες στο μυϊκό σύστημα περιορίζοντας την απόδοση και αυτό οφείλεται μέχρι ενός βαθμού στην αύξηση παραγωγής ελευθέρων ριζών. Αν και ο οργανισμός μας διαθέτει μηχανισμούς για την εξουδετέρωση των ριζών, ωστόσο η δυναμική τους δεν επαρκεί όταν το μυϊκό στρες είναι αυξημένο. Οι βιταμίνες C και Ε, ο κουρκουμάς αλλά και το συνένζυμο Q10 αποτελούν συστατικά που καλύπτουν αυτήν την ανάγκη.  Η πρόσληψη αντιοξειδωτικών μέσα από τροφές, όσο και από τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής επιλέγεται από δρομείς, αφού έχει παρατηρηθεί ότι συμβάλλουν στη βελτίωση λειτουργίας των μυών.

Ανάγκη και δυνατές αρθρώσεις

Οι αρθρώσεις είναι ένα από τα σημεία που επιβαρύνονται ιδιαίτερα από τις έντονες πιέσεις που ασκούνται κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων. Απαιτείται η λήψη εξειδικευμένων θρεπτικών συστατικών που θα αναστείλουν την φθορά των αρθρώσεων και θα συμβάλλουν στην αναδόμησή τους.

H θειική γλουκοζαμίνη και η θειική χονδροϊτίνη αποτελούν συστατικά του χόνδρου τα οποία προσφέρονται σε συμπληρώματα διατροφής. Η πρόσληψη της γλυκοζαμίνης σε θειική μορφή έχει  τη μέγιστη απορρόφηση και προσφέρει αντιφλεγμονώδη δράση.  Πολλές μελέτες που αφορούν τη θειική χονδροϊτίνη έχουν δείξει συμβάλλει στη λίπανση των αρθρώσεων,  αναγεννούν τον αρθρικό χόνδρο με φυσικό τρόπο και αποκαθιστούν την κινητικότητα της άρθρωσης.

 

Arthrosis για υγιείς και δυνατές αρθρώσεις

Τρέχεις χιλιόμετρα. Η προπόνησή σου είναι ιδιαίτερα απαιτητική και το σώμα σου δοκιμάζεται. Προστάτευσε και δυνάμωσε τις αρθρώσεις σου  με το Arthrosis, το συμπλήρωμα διατροφής της σειράς Platinum Range από την Power Health. Αποτελεί μία πλούσια συνεργιστική φόρμουλα η οποία περιέχει ένα ευρύ φάσμα φυσικών συστατικών όπως γλυκοζαμίνη, χονδροϊτίνη, MSM, κουρκουμά,  μαγγάνιο κολλαγόνο, βιταμίνη C και χαλκό. Ένας εξαιρετικός συνδυασμός που συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό τού κολλαγόνου,  στην εξασφάλιση της υγείας και στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των χόνδρων και του συνδετικού ιστού.

 

 

Hydrolytes Sports

  Οι… αθλητικοί ηλεκτρολύτες

Για τους λάτρεις της άθλησης και των σπορ που έχουν έχετε βαρύ πρόγραμμα και ανάγκες, Hydrolytes Sports, κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ιδανικό για εσάς που ο ιδρώτας κυλάει ποτάμι παρασύροντας, όμως, και πολύτιμα στοιχεία που ο οργανισμός σας έχει ανάγκη. Το Hydrolytes Sports είναι ένα αθλητικό συμπλήρωμα διατροφής  ηλεκτρολυτών και γλυκόζης με 5 ακόμα φυσικά ενεργά συστατικά, για υψηλές αθλητικές επιδόσεις.  Αποτελεί ένα υποτονικό διάλυμα για γρήγορη αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών του σώματος, άμεση ενυδάτωση του οργανισμού, μειώνει το αίσθημα της κόπωσης, παρέχει άμεση ενέργεια και ενισχύει τις αντοχές.

 

Magnesium Direct 350mg

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ  ΣΤΟΜΑ

Το πιο πρωτοποριακό, πρακτικό, υψηλό σε περιεκτικότητα μαγνήσιο που είχες ποτέ! Έχε πάντα μαζί σου ένα στικ Magnesium Direct 350mg. Απολαυστικοί κρύσταλλοι με υπέροχη γεύση που λιώνουν στο στόμα, απελευθερώνοντας  όλα τα οφέλη του μαγνησίου. Δεν είναι υποχρεωτικό να πιεις νερό. Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα 350mg και με υψηλή βιοδιαθεσιμότητα λόγω των  δύο διαφορετικών πηγών μαγνησίου, (κιτρικό και οξείδιο του μαγνησίου). Σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Β6 συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών, στη φυσιολογική λειτουργία των μυών, του νευρικού συστήματος και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.

 

Tο συμπλήρωμα των αθλητών

To Sanuzella Zym είναι το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής για αθλούμενους και αθλητές, αλλά και ανθρώπους με έντονη σωματική δραστηριότητα. Το σκεύασμα αποτελείται από 14 φιαλίδια και 14 κάψουλες. Στα φιαλίδια παρέχονται τα ενζυμικά κύτταρα μαγιάς του Dr. Wolz® εμπλουτισμένα με όλες  τις βιταμίνες, σελήνιο, ψευδάργυρο και χρώμιο, τα οποία τροφοδοτούν τον οργανισμό με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ενώ στις κάψουλες περιέχεται μία ποσότητα του συνενζύμου Q10 και ένα με ίγμα φυτικών αντιοξειδωτικών. Αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό που αυξάνει τις αντοχές, βελτιώνει την απόδοση και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες.

 

Energy now: Τόνωση… άμεσης δράσης με διάρκεια!

Το Energy Now είναι ένα τονωτικό συμπλήρωμα διατροφής που τονώνει άμεσα σώμα και διάθεση. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός ενέργειας χάρη στο  Guarana και το  Yerba Mate που περιέχει. Δύο φυσικά συστατικά με εξαιρετικές τονωτικές ικανότητες που ενεργοποιούν τον οργανισμό να ανεβάσει στροφές, με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς να προκαλούν παρενέργειες. Σε συνδυασμό με τις βιταμίνες Β6, Β12 και το πολύτιμο Q10,  το Energy Now  θα γίνει η… ατομική σου ενέργεια. Energy Now! Τονώνει σώμα και διάθεση και σεγεμίζει στη στιγμή με ενέργεια που κρατάει για ώρες!

 

Πηγή: Επιστημονική Ομάδα της Power Health

share article