espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Τρίτη 06 Ιουνίου 2017

Κυτταρίτιδα: Πείτε αντίο στον Νο 1 καλοκαιρινό γυναικείο εχθρό

Μόνο στο άκουσμα της λέξης κυτταρίτιδα, ένα ερώτημα έρχεται στο μυαλό κάθε γυναίκας: «Πώς θα βγω στην παραλία»; Οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι, 8 στις 10 γυναίκες, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι φυσιολογικό βάρος εμφανίζουν κυτταρίτιδα. Πώς όμως δημιουργείται και τι μπορούμε να κάνουμε για να τη νικήσουμε; Η διαιτολόγος κ. Γεωργία Ονταμπάσογλου, μας εξηγεί τι προκαλεί την κυτταρίτιδα, αλλά και πώς θα της κάνουμε... έξωση από τους μηρούς και τους γλουτούς μας.

H κυτταρίτιδα είναι μια διαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας του συνδετικού υποεπιδερμικού ιστού που περιβάλλει σαν μεμβράνη το μυϊκό ιστό και χαρακτηρίζεται από τοπική αύξηση λίπους σε επιλεγμένες περιοχές του σώματος, αύξηση του όγκου των λιποκυττάρων, συσσώρευση νερού και τοξινών και ανεπάρκεια της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, η οποία καταλήγει σε κυκλοφορική στάση. Πολύπλοκο φαινόμενο κι αυτό εξηγεί εν μέρει και τη δυσκολία στην αντιμετώπισή του.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας και βάρους, συνήθως από την εφηβεία και μετά, γεγονός που τη συνδέει με τις ορμόνες του φύλου. Παρατηρείται αύξηση της έντασης και της έκτασης της κυτταρίτιδας σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (τα οιστρογόνα προκαλούν κατακράτηση άλατος και νερού), αλλά και στην κλιμακτήριο (η εμμηνόπαυση επηρεάζει την κυκλοφορία αίματος, του σωματικού λίπους, της λεμφικής παροχέτευσης και του συνδετικού ιστού, τα οποία επηρεάζουν την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας).

share article