espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Τετάρτη 03 Μαΐου 2023

Λαμπερό Χαμόγελο: Ο Απόλυτος Οδηγός για τον Καθαρισμό των Δοντιών στο Σπίτι

Η διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής είναι ζωτικής σημασίας για ένα υγιές στόμα και ένα λαμπερό χαμόγελο. Ενώ το τακτικό βούρτσισμα και το νήμα είναι σημαντικά, υπάρχουν πρόσθετα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να διατηρήσεις τα δόντια σου καθαρά και λευκά. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξερευνήσουμε τις καλύτερες πρακτικές για τον καθαρισμό των δοντιών στο σπίτι για να σε βοηθήσουμε να επιτύχεις ένα εκθαμβωτικό χαμόγελο.

Βήμα 1: Βούρτσισμα

Το θεμέλιο μιας καλής ρουτίνας καθαρισμού των δοντιών είναι το βούρτσισμα. Φρόντισε να βουρτσίζεις τα δόντια σου δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με μαλακές τρίχες και οδοντόκρεμα με φθόριο. Βούρτσισε κάθε δόντι για τουλάχιστον δύο λεπτά, κάνοντας κυκλικές κινήσεις και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη γραμμή των ούλων. Ξέπλυνε το στόμα σου με νερό μετά το βούρτσισμα.

SENSODYNE Οδοντόβουρτσα - Complete Protection Soft

CHLORHEXIL Toothpaste Long Use 0,20% - Φθοριούχος Οδοντόκρεμα Κατά της Ουλοοδοντικής Πλάκας (100ml)

Βήμα 2: Χρήση νήματος

Το νήμα είναι εξίσου σημαντικό με το βούρτσισμα, καθώς βοηθά στην απομάκρυνση της πλάκας και των σωματιδίων τροφής ανάμεσα στα δόντια σας. Χρησιμοποίησε περίπου 50 εκατοστά νήμα και τυλίξτε το γύρω από τους δείκτες σου, αφήνοντας μερικά εκατοστά νήμα ανάμεσά τους. Πέρασε απαλά το νήμα ανάμεσα σε κάθε δόντι, προσέχοντας να μην το κουμπώσεις στα ούλα. Καμπύλωσε το νήμα γύρω από κάθε δόντι και σύρε το το πάνω-κάτω.

ORAL B Οδοντικό Νήμα Κηρωμένο 50m

Βήμα 3: Στοματικό διάλυμα

Το στοματικό διάλυμα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σκοτώσεις τα βακτήρια και να φρεσκάρεις την αναπνοή σου. Επέλεξε ένα στοματικό διάλυμα που περιέχει φθόριο και πέρασε το γύρω από το στόμα σου για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Φρόντισε να μην το καταπιείς.

THERASOL Στοματικό Διάλυμα 1+1

Βήμα 4: Ξύστρα γλώσσας

Η γλώσσα μπορεί να φιλοξενεί βακτήρια και αυτό συμβάλλει στην κακή αναπνοή. Χρησιμοποίησε μια ξύστρα γλώσσας για να αφαιρέσεις απαλά ό,τι έχει συσσωρευθεί στη γλώσσα σας. Ξεκίνησε από το πίσω μέρος και προχώρησε προς τα εμπρός, ξεπλένοντας τη ξύστρα με νερό ανάμεσα σε κάθε πέρασμα.

ELGYDIUM Breath - Ξύστρα Γλώσσας

Βήμα 5: Λεύκανση

Εάν επιθυμείς ένα ακόμα πιο λαμπερό χαμόγελο, μπορείς να ενσωματώσεις μια θεραπεία λεύκανσης στη ρουτίνα καθαρισμού των δοντιών σου. Υπάρχουν πολλές επιλογές χωρίς ιατρική συνταγή, όμως φρόντισε να ακολουθήσεις προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγεις οποιαδήποτε βλάβη στα δόντια ή τα ούλα σου.

FREZYDERM Whitening Toothpaste (75ml)

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα για τον καθαρισμό των δοντιών στο σπίτι, μπορείς να επιτύχεις ένα λαμπερό και υγιές χαμόγελο και τα δόντια σου θα σε ευχαριστήσουν!

Ανακάλυψε όλα τα προϊόντα για την Στοματική Υγιεινή στο Healthcorner.gr!

share article