espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Αντηλιακή Προστασία Προσώπου: Πώς να επιλέξω το Κατάλληλο Αντηλιακό Προσώπου και Ποιά είναι τα Οφέλη του;

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. Πώς οι ακτίνες UV επηρεάζουν το δέρμα μας

2. Γιατί είναι σημαντικό το αντηλιακό προσώπου;

3. Επίλεξε το σωστό αντηλιακό προσώπου βάση της επιδερμίδας σου & του επιπέδου προδτασίας SFP

4. Πόσο συχνά πρέπει να το ανανεώνουμε;

Όταν μιλάμε για την περιποίηση του προσώπου, το πιο βασικό βήμα που δεν θα έπρεπε ποτέ να παραλείπεται, είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι, είναι η αντηλιακή προστασία. Αν και είναι δελεαστικό να παραλείπουμε το αντηλιακό τις συννεφιασμένες ή πιο δροσερές μέρες, οι ακτίνες UV του ήλιου μπορούν, ακόμα και τότε, να προκαλέσουν σημαντική βλάβη στο δέρμα μας.

Ας δούμε, λοιπόν πώς οι UV ακτίνες επιδρούν στο δέρμα μας, γιατί είναι σημαντική η καθημερινή εφαρμογή του, και τέλος πώς να επιλέξουμε το σωστό αντηλιακό, λαμβάνοντας υπόψη ότι διαφορετικοί τύποι δέρματος έχουν διαφορετικές ανάγκες.

1. Πώς οι ακτίνες UV επηρεάζουν το δέρμα μας;

Οι ακτίνες UV του ήλιου μπορούν να βλάψουν το DNA στα κύτταρα του δέρματός μας. Οι δύο τύποι ακτινών UV είναι οι ακτίνες UVA και UVB.

  • Οι ακτίνες UVA διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος προκαλώντας πρόωρη γήρανση, ρυτίδες και λεπτές γραμμές.
  • Οι ακτίνες UVB, από την άλλη, μπορούν να κάψουν τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος και να προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα.

 

2. Γιατί είναι σημαντικό το αντηλιακό προσώπου;

Πρώτα απ’ όλα, το πρόσωπό είναι ένα από τα πιο εκτεθειμένα μέρη του σώματός στον ήλιο, καθιστώντας το πιο ευαίσθητο στις καταστροφικές συνέπειες των ακτινών UV.

Επιπλέον το δέρμα του προσώπου είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από τα υπόλοιπα μέρη του σώματός, επομένως είναι πιο επιρρεπές σε ηλιακά εγκαύματα και βλάβες.

Το αντηλιακό προσώπου, λοιπόν, έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το δέρμα μας από αυτές τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UV. Πιο συγκεκριμένα, απορροφά, αντανακλά ή διασκορπίζει τις ακτίνες UV προτού μπορέσουν να διεισδύσουν στο δέρμα μας. Όταν απλώνουμε αντηλιακό στο πρόσωπό μας, δημιουργείται ένα προστατευτικό φράγμα μεταξύ του δέρματός και του ήλιου, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο βλάβης. Επιπλέον, βοηθά διατηρεί το δέρμα μας ενυδατωμένο, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα.

3. Επίλεξε το σωστό αντηλιακό προσώπου βάση της επιδερμίδας σου & του επιπέδου προστασίας SFP

Όταν επιλέγετε ένα αντηλιακό προσώπου, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας.

Για λιπαρό δέρμα, χρειάζεται μια ελαφριά φόρμουλα χωρίς λιπαρά που δεν θα φράξει τους πόρους σου.

AVENE Αντηλιακό Προσώπου SPF50+ για το Ευαίσθητο Λιπαρό Δέρμα με Ατέλειες. Έχει εξαιρετικά ελαφριά υφή, ματ τελείωμα & αποτελεσματική προστασία από τις αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου στην ακμή.

Για ξηρό δέρμα, διάλεξε ένα αντηλιακό με πρόσθετη ενυδάτωση, ώστε να αποφεύγεται η αφυδάτωση

LA ROCHE-POSAY Anthelios UVMUNE 400 SPF50+ Sans Parfume- Αντηλιακή Ενυδατική Κρέμα Προσώπου Χωρίς Άρωμα. Πολύ υψηλή UVA/UVB προστασία. Προσφέρει 24ώρη ενυδάτωση χωρίς να αφήνει λευκά ίχνη. Βοηθά στη πρόληψη του οξειδωτικού στρες που προκαλείται από την IR-A ακτινοβολία και τη ρύπανση.

Για ευαίσθητο δέρμα, επέλεξε μια υποαλλεργική φόρμουλα χωρίς άρωμα που δεν θα ερεθίσει το δέρμα σου.

URIAGE Bariesun Creme Minerale SPF50+. Ειδικά σχεδιασμένη για το πιο ευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα, απορροφάται γρήγορα εξασφαλίζοντας μέγιστη ασφάλεια και ανοχή.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να εξετάσεις είναι το επίπεδο προστασίας SPF. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά τη χρήση αντηλιακού με SPF τουλάχιστον 30. Εάν περνάς πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους ή έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα αντηλιακό με υψηλότερο SPF.

4. Πόσο συχνά πρέπει να το ανανεώνουμε;

Είναι απαραίτητο να ανανεώνεις τακτικά το αντηλιακό του προσώπου σου, ειδικά εάν περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους ή στο νερό. Εφάρμοσε το αντηλιακό τουλάχιστον 15 λεπτά πριν βγεις έξω και επανέλαβε κάθε δύο ώρες ή αμέσως μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση. Ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε εσωτερικό χώρο ή στη σκιά, είναι εξίσου απαραίτητο να φοράς αντηλιακό, καθώς οι ακτίνες UV μπορούν να διεισδύσουν μέσα από τα παράθυρα και τα σύννεφα.

Συμπερασματικά, η προστασία του δέρματός του προσώπου από τις βλαβερές ακτίνες UV είναι ζωτικής σημασίας. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα μπορείς να διατηρήσεις  το δέρμα σου υγιές και λαμπερό, αποτρέποντας τόσο την πρόωρη γήρανση, όσο και τον καρκίνο του δέρματος.

Διάλεξε το Κατάλληλο Αντηλιακό Προσώπου για σένα στο Healthcorner.gr!

share article