espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Πέμπτη 04 Νοεμβρίου 2021

Γιατί να θηλάζω το μωρό μου;


 
Το μητρικό γάλα είναι το δώρο της φύσης προς τη μητέρα για το νεογέννητο της. Παρ' όλ' αυτά, ο θηλασμός αποτελεί κοινωνικό ταμπού, καθώς οι απόψεις περί θηλασμού διίστανται και όλο και λιγότερες μητέρες αποφεύγουν να θηλάζουν το μωρό τους έως την ηλικία των έξι ετών, υπεκφεύγοντας με δικαιολογίες όπως “δεν έχω αρκετό γάλα”, δεν είναι καλή η θηλή μου”.
Αναμφισβήτητα, ο θηλασμός αποτελεί προσωπική υπόθεση της κάθε γυναίκας, παρ' όλ' αυτά οφείλουμε να ενημερώσουμε τι νέες μαμάδες σχετικά με τα οφέλη του θηλασμού.
 
Τα πλεονεκτήματα του θηλασμού για το βρέφος
 
Το μητρικό γάλα αποτελεί ιδανική τροφή για κάθε βρέφος, καθώς έχει ένα σχεδόν τέλειο μείγμα βιταμινών πρωτεϊνης και λίπους, απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξη του μωρού. Το μητρικό γάλα περιέχει αντισώματα που βοηθούν το μωρό να καταπολεμήσει τους ιούς και τα βακτήρια. Επιπλέον, τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά για τους πρώτους 6 μήνες, χωρίς φόρμουλα, αντιμετωπίζουν λιγότερες αναπνευστικές ασθένειες και κρίσεις διάρροιας. 
Τέλος και σημαντικότερον, μέσω του θηλασμού ενισχύεται η φυσική εγγύτητα, το άγγιγμα ως μέσο επικοινωνίας, αλλά και η οπτική επαφή με τη μητέρα, με αποτέλεσμα να νιώθει το βρέφος την απαραίτητη μητρική ασφάλεια.
 
Τα πλεονεκτήματα του θηλασμού για τη μητέρα

Ο θηλασμός από τη φύση του έχει ιατρικά και ψυχολογικά οφέλη και για τη μητέρα, αλλά και για το ίδιο το βρέφος. Για πολλές μητέρες, αλλά και μωρά ο θηλασμός εξελίσσεται ομαλά από την αρχή. Για άλλες, χρειάζεται λίγος χρόνος και αρκετές προσπάθειες για να προχωρήσει η διαδικασία αποτελεσματικά. Όπως οτιδήποτε καινούργιο, έτσι και ο θηλασμός χρειάζεται εξάσκηση, κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. 
Ο θηλασμός προσφέρει ευχαρίστηση και στη μητέρα και στο μωρό, γιατί η μητέρα ταΐζει το μωρό από το ίδιο της το σώμα. Ο θηλασμός αναστέλλει την ωορρηξία, με αποτέλεσμα η πιθανότητα να μείνει έγκυος η γυναίκα κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι πολύ μικρή. Το βάρος της εγκυμοσύνης μπορεί να αποβληθεί εύκολα λόγω μια ορμόνης, της ωκυτοκίνης, που παράγεται για να βοηθήσει τη μήτρα να αποκτήσει το αρχικό της μέγεθος. Επίσης, ο θηλασμός δεν επηρεάζει το μέγεθος του στήθους. 
Για να θηλάσει μια γυναίκα, χρειάζεται να έχει επιθυμία, ηρεμία, υπομονή και διαθεσιμότητα. Απολαύστε τη στιγμή του θηλασμού με το μωρό σας. Το μητρικό γάλα είναι δώρο ζωής και αποτελεί θεμέλιο για τη σωματική και ψυχική υγεία της μητέρας και του παιδιού. 
Εάν χρειάζεστε βοήθεια, ρωτήστε τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, ενώ είστε ακόμα στο νοσοκομείο. 

 

share article