espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Οι… άγνωστες πλευρές των βιταμινών C, D και Β12 και τι προκαλεί η έλλειψή τους.

Τα θρεπτικά συστατικά αποτελούν τα καύσιμα του οργανισμού μας για να εκτελεί  τις ζωτικές λειτουργίες του, να είναι υγιής, δραστήριος και γεμάτος ενέργεια. Οι βιταμίνες είναι μία μεγάλη και η πιο γνωστή θρεπτική ομάδα που προσφέρει εξαιρετικά σημαντικά οφέλη στην υγεία και το ευ ζην.  Υπάρχουν πολλές, και όλες παίζουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο, γι’ αυτό η  έλλειψή τους ή η ανεπάρκειά τους στον οργανισμό μας δημιουργεί μία σειρά από συμπτώματα που βέβαια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Θα αναφερθούμε σε 3 βιταμίνες που λίγο-πολύ ξέρουμε τα οφέλη τους. Αυτή τη φορά όμως δε θα πούμε πόσο καλό μας κάνουν, αλλά πόσο… κακό κάνουν όταν δεν τις έχουμε σε επαρκή ποσότητα στον οργανισμό μας.
 
 
 

Βιταμίνη C,  All time Classic 

Αν και η βιταμίνη C  έχει συνδυαστεί περισσότερο με τις εποχές του φθινοπώρου και του χειμώνα, παρόλα αυτά το οφέλη της είναι πολλά και διαφορετικά. Η έλλειψή της ή η ανεπαρκής ποσότητά της στον οργανισμό μας θα κάνει το σώμα μας να μιλήσει μέσα από τα συμπτώματα που θα παρουσιάσει.
 
  • Ξηρό δέρμα
Αν δείτε το δέρμα σας να δείχνει ξηρό, σαν αφυδατωμένο, μπορείτε να το εκλάβετε ως έλλειψη της βιταμίνης C, δεδομένου ότι λόγω της αντιοξειδωτικής της ιδιότητας μειώνει τη διαδικασία γήρανσης και κάνει την επιδερμίδα υγιή και λαμπερή.
 
  • Προβλήματα στα δόντια
Η βιταμίνη C όταν δεν υπάρχει σε επάρκεια στον οργανισμό μας μπορεί να επηρεάσει την υγεία των δοντιών,  με την εμφάνιση πρηξίματος και ματώματος στα ούλα, βλάβες στα δόντια, αιμορραγία στους ιστούς.
 
  • Πόνους στο σώμα
Είναι δύσκολο να φανταστείτε ότι οι πόνοι στο σώμα σας μπορεί να οφείλονται στη διατροφή σας, η οποία μπορεί να είναι φτωχή σε βιταμίνη C. Και όμως, ο επίμονος ή χρόνιος πόνος στις αρθρώσεις είναι ένα σύμπτωμα, αφού η έλλειψή της συντείνει στην εξασθένιση των χόνδρων στις αρθρώσεις ενώ η παρουσία της είναι σημαντική στο σχηματισμό του κολλαγόνου, απαραίτητο συστατικό για την καλή κατάστασή τους.
 
  • Νιώθετε έντονη κούραση 
Ναι, η βιταμίνη C μπορεί να σας χαρίσει ενέργεια όταν την έχετε, και αντίθετα κόπωση και κούραση όταν λείπει από τον οργανισμό σας, αφού είναι απαραίτητη για τη σωματική και την πνευματική λειτουργία.
 
  • Οξειδωτικό στρες
Η αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού σας  μειώνεται λόγω της έλλειψής της, αφού περιορίζει τις βλαβερές συνέπειες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό σας επιφέροντας πρόωρη γήρανση, εσωτερικά και εξωτερικά.
 
  • Επηρεάζει τη διάθεσή σας
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν μεταβολές στη διάθεσή σας. Αν όμως πιστεύετε ότι αυτό συμβαίνει σε υπερβολικό βαθμό, υπάρχει η πιθανότητα να έχετε έλλειψη στη βιταμίνη C, η οποία ελέγχει τις ορμόνες που λειτουργούν ως ρυθμιστές της διάθεσης.
 
  • Ανοσοποιητικό σύστημα 
Εδώ βρισκόμαστε σε πιο γνωστά πεδία αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η βιταμίνη C βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμά τις λοιμώξεις. Η έλλειψή της σας κάνει περισσότερο επιρρεπείς σε μολύνσεις και μειώνει την ικανότητα του οργανισμού σας να αντιμετωπίζει τους παθογόνους παράγοντες που προξενούν ασθένειες και λοιμώξεις.
 
Πολυδύναμη η βιταμίνη C και πολλά τα οφέλη της. Γι’ αυτό η Power Health σας την προσφέρει στην πιο προηγμένη μορφή της, αυτήν της  Ester-C® από τη σειρά Classics Platinum Range. Η Ester-C®  αποτελεί ένα πατενταρισμένο και επιστημονικά μελετημένο συστατικό, το οποίο περιέχει φυσικούς μεταβολίτες της βιταμίνης C και ασβέστιο. Ξεχωρίζει καθώς παρουσιάζει υψηλή απορρόφηση. Είναι μη όξινη και φιλική προς το στομάχι, σχεδιασμένη για να μένει στον οργανισμό παρέχοντας τη στήριξη που χρειάζεστε. Η Ester-C® 500mg  αποτελεί ένα συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνη C υψηλής βιοδιαθεσιμότητας για εσάς που έχετε ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις στην καθημερινότητά σας.
 
 
 

Β12, μία υποτιμημένη βιταμίνη

Αυτή η βιταμίνη δε χαίρει τη φήμη και της δόξα μία βιταμίνης C, όμως η συμβολή της στον οργανισμό μας είναι εξαιρετικά σημαντική. Ο οργανισμός μας χρειάζεται τη Βιταμίνη Β12 για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, την ανάπτυξη των νεύρων, τη δημιουργία του DNA και όχι μόνο. Τι προβλήματα όμως δημιουργεί η έλλειψή της ή η ανεπάρκειά της;
 
  • Νιώθετε συνεχώς κούραση 
Η κούραση είναι ένα από τα πρώτα σημάδια έλλειψης της βιταμίνης 12. Ο λόγος είναι ότι ο οργανισμός μας βασίζεται επάνω της για τη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων τα οποία μεταφέρουν το οξυγόνο στο αίμα. Και όπως καταλαβαίνετε, χωρίς οξυγόνο στα κύτταρά σας νιώθετε μία συνεχή κόπωση ακόμα και αν κοιμάστε με τις ώρες.
 
 
  • Μικροσκοπικά τσιμπήματα
Μία ακόμα ένδειξη είναι αν νιώθετε την αίσθηση μυρμηγκιάσματος στα χέρια, τα πόδια ή τα δάχτυλα. Το ίδιο ισχύει αν τα αισθάνεστε να μουδιάζουν. 
 
  • Δε συγκεντρώνεστε
Αν πιάνετε τον εαυτό σας να μην μπορεί να συγκεντρωθεί, ή να έχετε αδύναμη μνήμη και τις πνευματικές σας επιδόσεις να έχουν μειωθεί, είναι πιθανό να σας λείπει Β12.
 
  • Έλλειψη ισορροπίας
Ένα ακόμα σύμπτωμα είναι να δυσκολεύσετε στο περπάτημα, όχι από μυϊκούς πόνους, αλλά από την έλλειψη σταθερότητας και ισορροπίας. 
 
  • Μειωμένη γεύση και όσφρηση 
Νιώθετε τη γλώσσα σας διογκωμένη, λεία και κόκκινη, ενώ παράλληλα, δεν έχετε γεύση από τις τροφές; Είναι πιθανό να σας λείπει η συγκεκριμένη βιταμίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει και μείωση της αίσθησης της όσφρησης.
 
  • Έχετε συνεχώς άγχος
Η χαμηλή βιταμίνη Β12 μπορεί να ρίξει την ψυχολογία σας και να νιώθετε το άγχος, ακόμα πιο έντονα, γιατί επηρεάζει την παραγωγή των νευροδιαβιβαστών που ρυθμίζουν τη διάθεση, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη. 
 
  • Χλωμό πρόσωπο
Αν το χρώμα του δέρματός σας αρχίζει να φέρνει λίγο προς το κίτρινο και έχει χάσει το φυσικό του χρώμα, είναι μία ακόμα ένδειξη. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια γίνονται πολύ ευαίσθητα και σπάνε εύκολα απελευθερώνοντας χολυρεθρίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την κίτρινη απόχρωση του δέρματος.
 
 
Η B-vit 12 τη σειρά Classics Platinum Range της Power Health θα σας βοηθήσει να συμπληρώσει τα… κενά  της μνήμης αλλά και της διατροφής, ειδικά για όσους από εσάς είστε χορτοφάγοι.  Είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, μία από τις 8 του συμπλέγματος Β, η οποία είναι ευεργετική για πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας. Η βιταμίνη Β12 βρίσκεται κυρίως σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, γι’ αυτό επιλέγεται συχνά σαν συμπλήρωμα διατροφής από τους χορτοφάγους ή όσους έχουν ελλιπή διατροφή σε ζωικά συστατικά.
Εξαιρετικά σημαντική, αφού είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία τού νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, προσφέρει ενέργεια στον οργανισμό καταπολεμώντας το αίσθημα της κούρασης, συμβάλλει στην καλή υγεία δέρματος και μαλλιών, στηρίζει το νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει τη διάθεση, ενώ ενισχύει τη μνήμη και τη συγκέντρωση. 
 
 
 
 

Βιταμίνη D, ηλίου φαεινότερο πόσο απαραίτητη είναι

Τα τελευταία χρόνια κάνει θραύση και μας απασχολεί όλο και περισσότερο. Ο λόγος είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων και Ελληνίδων έχουν έλλειψη της πολύτιμης αυτής βιταμίνης. Ζούμε σε μία ηλιόλουστη χώρα, με ένα λαμπερό ήλιο, κύριος τρόπος για να πάρουμε την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης D μέσω της  απορρόφησης που γίνεται από το δέρμα μας από τις ακτίνες του. Γι’ αυτό και είναι η μόνη από τις βιταμίνες που παράγεται στον οργανισμό μας  Ας δούμε τι… παθαίνουμε όταν έχουμε χαμηλά ποσοστά ή ανεπάρκειας σε βιταμίνη D.
 
  • Νιώθετε ότι σέρνεστε
Νομίζετε ότι είναι τυχαίο όταν σερνόμαστε να λέμε ότι πρέπει να πάρουμε βιταμίνες; Σίγουρα όχι, και μία από τις βιταμίνες που μας προσφέρουν ενέργεια είναι η D. Όταν μας λείπει νιώθουμε συνεχή κόπωση, δεν έχουμε δυνάμεις και αντοχές να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της ημέρας.
 
  • Μυϊκοί πόνοι 
 Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η μυϊκή αδυναμία μπορεί να παρουσιαστεί σε μία γενική κόπωση του σώματος. Η βιταμίνη D υποστηρίζει τη λειτουργία των μυών. Γι’ αυτό αν έχετε γενικά πολλούς μυϊκούς πόνους, αυτό είναι το πρώτο σημάδι ανεπάρκειάς της στον οργανισμό σας. Ο μυϊκός πόνος εντοπίζεται συνήθως στο κέντρο ενός σημείου και διογκώνεται  με την κίνηση και τη σωματική δραστηριότητα. 
 
  • Πόνος στα οστά
Αν δε σας βλέπει ο ήλιος και εσείς δε θέλετε ούτε να βλέπετε γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ανεπάρκεια σε βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση επιπέδων ασβεστίου και φωσφορικών αλάτων στο σώμα, γι’ αυτό και είναι σημαντικός ο ρόλος της στη λειτουργία αρθρώσεων, μυών και δοντιών. Τα σωστά επίπεδα συμβάλλουν στην απομάκρυνση της οστεοπόρωσης.
 
  • Τα βλέπετε όλα μαύρα
Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση υγιών επιπέδων σεροτονίνης στον εγκέφαλο αφού πρόκειται για νευροδιαβιβαστή που είναι απαραίτητος για τη ρύθμιση της διάθεσης. Ένας λόγος, λοιπόν, που δεν είμαστε και στα καλύτερά μας ειδικά τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να είναι η έλλειψή μας σε D.
 
  • Χάνετε την ισορροπία σας
Και δεν εννοούμε τη συναισθηματική, αλλά τη σωματική. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες τα χαμηλά ποσοστά ή έλλειψή της στον οργανισμό, αυξάνει τον κίνδυνο των καταγμάτων που προκαλούνται από πτώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούνται από την έλλειψη ισορροπίας.
 
  • Γίνεστε ιδιότροποι, περισσότερο 
Μία ιδιοτροπία όλοι την έχουμε… Η βιταμίνη D την κάνει πιο έντονη και αυτό γίνεται γιατί επηρεάζει και τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, και αυτό επιδρά στη διάθεσή μας και στην ψυχολογία μας.
 
  • Πέφτει το ανοσοποιητικό μας
Πάνω από 2.000 γονίδια στο σώμα μας επηρεάζονται από τη βιταμίνη D. Είναι λοιπόν φυσικό επακόλουθο η έλλειψή της να αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα που τη χρειάζεται για να μπορεί να αμυνθεί και να αντιμετωπίζει λοιμώξεις και ασθένειες. 
 
  • Μειώνονται οι αντοχές
Αν έχετε έντονη σωματική δραστηριότητα και νιώθετε ότι οι αντοχές σας δε φτάνουν για να βγάλετε το πρόγραμμά σας ή να τρέχετε τη συνηθισμένη απόσταση, ελέγξτε τα ποσοστά σας σε βιταμίνη D, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα επίπεδα ενέργειας που διαθέτει ο οργανισμός σας.
 
 
D-vit 3, της σειράς Classics  Platinum Range από την Power Health αξιοποιεί τις αναρίθμητες ιδιότητές της Βιταμίνης D και σας τις προσφέρει μέσα από ένα υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής.  Η επάρκεια σε βιταμίνη D3 βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, στη σωστή λειτουργία τού  νευρικού συστήματος,  και στην  πρόληψη κρυολογημάτων. Μειώνει τα συμπτώματα δερματικών παθήσεων ενισχύει την υγεία των οστών, των δοντιών και των μυών καθώς και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, η βιταμίνη D συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου πτώσης που συνδέεται θετικά με την ορθοστατική αστάθεια και τη μυϊκή αδυναμία. 
 
 

 

share article