espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Όταν οι ψείρες πηγαίνουν σχολείο...

Είναι πάντα παρούσες όταν ανοίγουν τα σχολεία.  Ίσως όχι από την πρώτη μέρα.  Περιμένουν να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για να χτυπήσουν. Οι ψείρες είναι σχεδόν ταυτόσημες με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και είναι ο εφιάλτης για μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν δύο τρόποι για να δηλώσουν απουσία, η πρόληψη και η εξολόθρευσή τους. Και όπλα υπάρχουν, και μάλιστα φυσικά!

 

Η ανατομία της ψείρας

Δεν είναι τυχαίο ότι όταν θέλουμε να αποδώσουμε μικρό μέγεθος σε ένα αντικείμενο το αποκαλούμε ψείρα. Είναι μικροσκοπικές αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Όσο μπόι τους λείπει, τόση ζημιά κάνουν. Οι ψείρες είναι παράσιτα που ζουν απομυζώντας αίμα από τον άνθρωπο. Κατά τη διάρκεια του ‘’γεύματος’’ αφήνουν στο δέρμα τοξίνες που όταν ευαισθητοποιηθούν προκαλούν τη γνωστή φαγούρα. Έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις στο που θα εγκατασταθούν, και αυτό είναι το μέρος πίσω από τα αυτιά. Η ζωή της εξαρτάται κυριολεκτικά από εμάς, αφού δεν μπορεί να ζήσει στο χώρο περισσότερο από 1 έως 2 ημέρες.

  

Οι ψείρες της ντροπής

Οι περισσότεροι θυμόμαστε πώς νιώσαμε όταν μάθαμε τα… μαντάτα και είδαμε το έντρομο βλέμμα της μαμάς πάνω από το κεφάλι μας. Το πρώτο συναίσθημα που νιώσαμε ήταν η ντροπή. Αυτό συμβαίνει και στις μέρες μας. Και όμως, το γεγονός ότι το παιδί σας κόλλησε ψείρες δε θα πρέπει να σας κάνει να ντρέπεστε. Οι ψείρες δεν κάνουν διακρίσεις σε βρώμικα και καθαρά κεφαλάκια. Όπως μπορεί να κολλήσει μία ίωση, έτσι απλά μπορεί να κολλήσει και ψείρες. Και είναι πολύ εύκολο, αφού οι ψείρες μπορούν να μεταδοθούν πολύ εύκολα! 

Πώς να τις προλάβετε

·           Τώρα που άρχισαν τα σχολεία θα αρχίσουν και τα πάρτι, και τα πήγαινε-έλα στα σπίτια συμμαθητών και φίλων. Για παν ενδεχόμενο θυμίστε τους να μην ξαπλώνουν σε κρεβάτι ή σε χαλί.

·           Μαθαίνουμε τα παιδιά να προφυλάσσονται από την άμεση επαφή. Αυτό σημαίνει να μην ακουμπούν το ένα το κεφάλι του άλλου.

·           Αν και είναι δύσκολο, γιατί παιδιά είναι, τα συμβουλεύουμε να μην ανταλλάσσουν σκουφάκια, καπέλα, κασκόλ, ή κοκαλάκια και χτένες που φορούν άλλα παιδιά.

·           Καλό είναι τα κορίτσια που έχουν μακριά μαλλιά να τα μαζεύουν, τουλάχιστον όσο το φαινόμενο είναι σε έξαρση.

·           Κάθε παιδί στην οικογένεια και κάθε μέλος έχει τη δική του βούρτσα ή χτένα που καλό είναι να φυλάσσονται σε μία θέση, ξεχωριστά.

·           Στις ψείρες δεν αρέσουν συγκεκριμένες μυρωδιές οι οποίες τις απωθούν. Χρησιμοποιείστε  προληπτικά. προϊόντα που έχουν φυσικά συστατικά όπως είναι ο ευκάλυπτος της λεμονιάς που λειτουργεί ως απωθητικό προστατεύοντας το κεφαλάκι του παιδιού σας από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

·           Αν εντοπίσετε ότι υπάρχουν ψείρες κάνετε… απολύμανση σε σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, παπλώματα, μπουρνούζια,  πετσέτες,  πλένοντάς τας σε υψηλή θερμοκρασία στο πλυντήριο. Αν έχετε και στεγνωτήριο, ακόμα καλύτερα.

·           Η ηλεκτρική σκούπα αποδεικνύεται σωτήρια σε χαλιά, καναπέδες, πολυθρόνες, τα οποία καθαρίζετε πολύ προσεκτικά. Αν η σκούπα σας έχει χάρτινη σακούλα την πετάτε, αν είναι ενσωματωμένη την αφαιρείτε και την πλένετε σε καυτό νερό. Το ίδιο θα κάνετε και με τα καθίσματα του αυτοκινήτου.

·           Μία φορά την εβδομάδα, τουλάχιστον, ελέγχετε το κεφάλι των παιδιών, κάτω από καλό φωτισμό, σχολαστικά με προσοχή, ειδικά στην περιοχή των αυτιών και του λαιμού. Η έγκαιρη ‘’διάγνωση’’ θα σας απαλλάξει  από μεγάλη ταλαιπωρία, τόσο για το παιδί όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Το Fleriana Αντιφθειρικό Προστατευτικό Σπρέι προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής από τις ψείρες. Με το φυσικό μόριο PMDBRO που περιέχει (μόριο που περιέχεται στον ευκάλυπτο της λεμονιάς- eucalyptus citiodora) απωθεί τις ψείρες και αποτρέπει την αποίκησή τους στο τριχωτό της κεφαλής και την εναπόθεση αυγών σε αυτή. Είναι το μοναδικό με  έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εξαιρετικά αποτελεσματικό σας προσφέρει  για 8 ώρες φυσική προστασία, χωρίς να λαδώνει τα μαλλιά. Έχει διακριτικό υπέροχο άρωμα και είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά από 2 ετών και άνω.

 

 

Πώς να τις εξολοθρεύσετε

Όπως καταλάβετε, στην πρόληψη έχετε περισσότερα μέσα για να μην σας επισκεφθούν. Στην αντιμετώπιση, μόνο μία, την εξολόθρευσή τους που είναι βέβαιο ότι πολύ θα το χαρείτε. Σε περίπτωση που η επιδρομή τους σας έπιασε απροετοίμαστη μην ανησυχήσετε.  Φυσικά και υπάρχει τρόπος να δώσετε τέλος στη βασιλεία τους.

 

Προμηθευτείτε ένα προϊόν από το φαρμακείο και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Κάθε προϊόν έχει τη δική του εφαρμογή, και φυσικά, περιέχει το απαραίτητο χτενάκι το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για την αφαίρεση ψειρών και κόνιδων. Ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος για την εντόπισή τους. Επιδείξτε υπομονή και μην μεταφέρετε τον πανικό σας στο παιδί σας.

 

Το Fleriana Lice Shampoo  είναι μία ολοκληρωμένη φυσική λύση για την απομάκρυνση της ψείρας και της κόνιδας από το τριχωτό της κεφαλής. Αποτελεί μία καινοτόμα φόρμουλα, από φυσικές πρώτες ύλες με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στο 100% από την πρώτη εφαρμογή. Η άμεση αποτελεσματικότητά του οφείλεται στο μίγμα φυτικών ελαίων από καρύδα, το οποίο έχει την ικανότητα προκαλεί ασφυξία σε ψείρες και κόνιδες, κλείνοντας τις αναπνευστικές οδηγώντας τους στο… τέλος της ζωής τους. Το γεγονός ότι δεν μπορούν να αντισταθούν στη μηχανισμό δράσης του προϊόντος έχουν 15 λεπτά ζωής από την εφαρμογή του.  Είναι υποαλλεργικό, ασφαλές, μη τοξικό, φιλικό στο περιβάλλον, χωρίς parabens, αλκοόλ ή άλλα συστατικά που πιθανόν δημιουργούν αλλεργίες. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά συστατικά κι έτσι φροντίζει τα μαλλιά αφήνοντας μία δροσερή και καθαρή αίσθηση φρεσκάδας. Το Fleriana Lice Shampoo αποτελεί ιατροτεχνολογικό προϊόν και έχει πιστοποίηση CE. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο βάσει in vivo κλινικών μελετών ότι εξοντώνει τις ψείρες και τις κόνιδες

Βάλτε τέλος στον κύκλο ζωής τής ψείρας και της κόνιδας με την ολοκληρωμένη σειρά πρόληψης και αντιμετώπισης Fleriana, και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!


Πηγή: Eπιστημονική Ομάδα της Power Health

share article