espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

8+1 tips για να απολαμβάνετε τον ήλιο με ασφάλεια!

 Και ποιός δεν αγαπάει τον ήλιο! Η ζεστασιά και η λάμψη του μάς φτιάχνει τη διάθεση καθώς ενεργοποιεί την παραγωγή της σεροτονίνης, γεμίζει τις δεξαμενές του οργανισμού μας με πολύτιμη βιταμίνη D, ενεργοποιεί τα μελανοκύτταρα και έτσι, “ντύνει” την επιδερμίδα μας με ένα sexy μπρονζέ χρώμα – ο ήλιος είναι ζωή. Όμως ο ήλιος έχει και μια σκοτεινή πλευρά: η αλόγιστη έκθεση στην ακτινοβολία του μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία του δέρματος ενώ επιταχύνει και τη διαδικασία πρόωρης γήρανσης. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως θα πρέπει να τον στερηθείτε – μπορείτε να τον απολαμβάνετε έξυπνα και με ασφάλεια αρκεί να έχετε στο νου σας κάποιες βασικές συμβουλές και, κυρίως, να έχετε φροντίσει για την ασφάλειά σας με την πρωτοποριακή αντηλιακή σειρά της Nuxe!  

  • Αντηλιακό πριν βγείτε από το σπίτι

    Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνηθίσετε να φοράτε το αντηλιακό σας πριν την έκθεση στον ήλιο και να μην περιμένετε να φτάσετε στην παραλία για να το απλώσετε. Ένα τέταρτο, λοιπόν, πριν ξεκινήσετε, απλώστε την αντηλιακή σας προστασία σε πρόσωπο και σώμα.
     

  • Προσοχή στο SPF

    Όσο και αν θέλετε να μαυρίσετε γρήγορα, να θυμάστε πως αν δεν λάβετε τα μέτρα σας, το τίμημα θα είναι βαρύ καθώς οι φθορές που προκαλεί ο ήλιος στην επιδερμίδα συσσωρεύονται χρόνο με το χρόνο. Ξεκινήστε τις πρώτες μέρες έκθεσης στον ήλιο με έναν υψηλό δείκτη προστασίας, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, και σταδιακά μειώστε τον- όμως προσοχή: αποφύγετε πάσει θυσία τα διάφορα λάδια που δεν διαθέτουν καθόλου SPF! Στην
    αντηλιακή σειρά Nuxe Sun θα βρείτε απολαυστικά αντηλιακά λάδια για πρόσωπο και σώμα με SPF 30 και SPF10, για να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.
     

  • Mείνετε στη σκιά

    Μεταξύ 11-4 το μεσημέρι, αποφύγετε να κάθεστε απευθείας κάτω από τον ήλιο γιατί σε αυτό το διάστημα προκαλούνται οι μεγαλύτερες βλάβες. Μην ξεχνάτε πως ακόμα και στη σκιά, λόγω της αντηλιάς, μπορείτε να πάρετε χρώμα – για αυτό ακόμα και αν κάθεστε στη σκιά, φοράτε πάντοτε αντηλιακό.
     

  • Ακάλυπτες Ζώνες

    Δώστε ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές του σώματος που συνήθως προσπερνάμε βιαστικά όταν απλώνουμε το αντηλιακό μας: τη μύτη και τα πτερύγιά της, τα αυτιά, το περίγραμμα στο πάνω μέρος του προσώπου κοντά στις ρίζες των μαλλιών, τα χέρια και το εσωτερικό τους, τα γόνατα και η πίσω πλευρά τους, το κουντεπιέ και η φτέρνα- πριν μείνετε στον ήλιο, βεβαιωθείτε πως τα έχετε προστατέψει επαρκώς.
     

  • Σαν τα μάτια σας

    Τα μάτια και η ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από αυτά συνήθως μένουν στο έλεος του ήλιου. Προστατέψτε τα φορώντας μεγάλα γυαλιά ηλίου με φακούς που προσφέρουν προστασία απέναντι στη UV ακτινοβολία αλλά και πλατύγυρο καπέλο που με τη σκιά του προσφέρει έξτρα προστασία στο κεφάλι και το πρόσωπο.
     

  • Σας καλύπτει το αντηλιακό σας;

    Και δεν μιλάμε για SPF ή μάρκα, αλλά για το αν απλώνετε αρκετή ποσότητα ώστε να εξασφαλίσετε την απαραίτητη προστασία, αυτή που υπόσχεται το αντηλιακό που επιλέξατε. Έρευνες δείχνουν πως συνηθως φοράμε λιγότερη ποσότητα από αυτήν που χρειαζόμαστε – ο γενικός κανόνας λέει πως οι ενήλικες χρειάζονται περίπου 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού για το πρόσωπο, τα χέρια και το λαιμό και περίπου 2 ½ κουτ της σούπας για ολόκληρο το σώμα.
     

  • Ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό σας

    |Κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα, και στεγνώνετε το πρόσωπο και το σώμα σας με την πετσέτα, είναι πολύ σημαντικό να ανανεώνετε το αντηλιακό σας, το οποίο έχει παρασυρθεί από το τρίψιμο ή τον ιδρώτα. Έτσι δεν θα θέτετε σε κίνδυνο την υγεία της επιδερμίδας σας, και φυσικά θα αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο, λαμπερό μπρονζέ χρώμα.
     

  • Πίνετε άφθονο νερό ή πράσινο τσάι

    Η αφυδάτωση συνήθως γίνεται αντιληπτή όταν έχει προχωρήσει πολύ. Μαζί με την αντηλιακή προστασία, βοηθήστε το σώμα σας εκ των έσω και κρατήστε το ενυδατωμένο πίνοντας άφθονο νερό ή πράσινο τσάι, που χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει όχι μόνο ενυδατώνει αλλά προστατεύει την επιδερμίδα από την επίθεση των ελευθέρων ριζών που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία.

Επιλέξτε με προσοχή τα αντηλιακά που εμπιστεύεστε!    

Όλες οι αντηλιακές φόρμουλες δεν είναι ίδιες όχι μόνο ως προς την προστασία αλλά ως προς την φροντίδα που προσφέρουν στην επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο. Η Nuxe Sun βασίζεται σε εκχυλίσματα Υάκινθου και Ηλίανθου που προστατεύουν την επιδερμίδα από την αφυδάτωση ενώ προσφέρουν θρέψη και επανόρθωση, τα εξωτικά λουλούδια Kau-Pe καταπραϋνουν την αίσθηση καύσου ενώ οι σπόροι χαρουπιού που περιέχουν τα αντηλιακά της σειράς, ενεργοποιούν την παραγωγή της μελανίνης με φυσικό τρόπο και επιταχύνουν το μαύρισμα. Τόσο η ευωδιά τους όσο και οι υφές τους είναι απόλυτα απολαυστικές, οπότε εσείς δεν έχετε να επιλέξετε εκείνα τα προϊόντα Nuxe Sun που θα σας συνοδέψουν στις διακοπές σας:  

Και φυσικά, μην ξεχνάτε τη φροντίδα στο σπίτι που είναι εξίσου σημαντική με την προστασία! Η σειρά Nuxe After Sun περιέχει εκχυλίσματα Υάκινθου και Ηλίανθου που ανακουφίζουν την επιδερμίδα μετά τον ήλιο αλλά ταυτοχρονα βοηθούν σημαντικά στην επιδιόρθωση των βλαβών που έχουν προκληθεί από την ηλιοθεραπεία και “κλειδώνουν” το μαύρισμα.    

Πηγή: Beauty editor Ιλιάδα Κλάγκου για το Nuxe Privilege Club  

share article