espa

δωρεαν αποστολεσ για παραγγελιεσ ανω των 45€
& εωσ 3kg - αγορεσ με αντικαταβολη +2.00€

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Αντιγήρανση με τη βοήθεια του γηραιότερου δένδρου στην Ευρώπη!

 Η στοχευμένη φροντίδα του δέρματος μετά την εμμηνόπαυση υπήρξε η πιο πρόσφατη πρόκληση για την ΚΟΡΡΕΣ. Η νέα συλλογή της μάρκας για τις ιδιαίτερες ανάγκες του συγκεκριμένου δέρματος -η Λευκή Πεύκη- εμπνέεται από την ελληνική φύση, τεκμηριώνεται από την επιστημονική έρευνα και εμπλουτίζει την παγκόσμια γνώση.

 

Ανακάλυψη & Δράση

 

Η νέα πρωτογενής έρευνα της ΚΟΡΡΕΣ σε συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής και το τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οδηγεί στην ανακάλυψη ενός νέου, ισχυρού, φυσικού συστατικού. Η Λευκόδερμος Πεύκη από την περιοχή Κρανιά της Πίνδου διακρίθηκε για τις εξαιρετικές, αντιγηραντικές ιδιότητες της, καθώς αποδείχθηκε ότι ενεργοποιεί πολλαπλά μονοπάτια αντιγήρανσης και ειδικότερα τα γονίδια του πρωτεασώματος. Παράλληλα, κατέγραψε υψηλή αντιοξειδωτική και λευκαντική δράση.

 

'Εμπνευση & Συγκομιδή

 

Στην επιβλητική οροσειρά της Πίνδου, στην περιοχή Κρανιά, ακριβώς στο σημείο που σταματάει το δάσος της Μαύρης Πεύκης, ξεκινάει η Λευκόδερμος Πεύκη ή Ρόμπολο.

Οι ασημένιοι κορμοί δίνουν μία ονειρική νότα στο δασικό σύμπλεγμα με τη Λευκόδερμο Πεύκη. Ένα αιωνόβιο δένδρο εξαιρετικής αντοχής, που έχει ως σημείο αναφοράς στην Ελλάδα την Πίνδο και επιβιώνει στις πιο υψηλές κορυφές, φτάνοντας σε υψόμετρο έως και 2,500μ.

Ο "Άδωνις" (1075 ετών) είναι ο πρεσβύτερος μιας ομάδας υπεραιωνόβιων πευκών που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην οροσειρά της Πίνδου, και αναγνωρίζεται ως το γνωστότερο εν ζωή δένδρο στην Ευρώπη.

Πρέπει να φύτρωσε το έτος 941 και να ήταν ήδη 500 ετών όταν έπεσε η Κωνσταντινούπολη. Πλέον 1075 ετών, κατάφερε να επιβιώσει σε ένα εξαιρετικά αφιλόξενο περιβάλλον. Σε γη που είχε κατοικηθεί για περισσότερα από 3000 χρόνια, κατάφερε να σωθεί παρά τη συχνά απειλητική ροή της ανθρώπινης ιστορίας. Αυτή η Λευκόδερμος Πεύκη (Pinus Heldreichii) ανακαλύφθηκε από διεθνή ερευνητική ομάδα, η οποία και την ονόμασε "Άδωνη", εμπνεόμενη από την ελληνική μυθολογία -ένα σύμβολο θεϊκής ομορφιάς. Μέχρι και σήμερα παραμένει μυστική η τοποθεσία που φιλοξενεί για περισσότερα από 1000 χρόνια αυτό το φυσικό μνημείο.

Η ΚΟΡΡΕΣ εισάγει για πρώτη φορά αυτό το μοναδικό αντιγηραντικό φυσικό συστατικό ελληνικής προέλευσης στην παγκόσμια βιβλιοθήκη συστατικών, συμβάλλοντας για άλλη μια φορά στην εξέλιξη της βιομηχανίας φυσικής ομορφιάς. Η Λευκόδερμος Πεύκη και συγκεκριμένα το εκχύλισμα που προέρχεται από τον φλοιό του δέντρου και το οποίο παράγει η ΚΟΡΡΕΣ, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε καλλυντική φόρμουλα, στη νέα σειρά Λευκή Πεύκη. Πλούσιο σε πολυφαινόλες, επαναφέρει την ελαστικότητα, συσφίγγει, επιδιορθώνει τις βαθιές ρυτίδες, ενισχύει την αντοχή του δέρματος και καταπολεμά τις κηλίδες. 


 

share article